x
Annonce
Sønderborg

Coronavirus vil koste hos Danfoss i 2020

Ligesom andre danske virksomheder har Danfoss holdt kinesiske fabrikker lukket på grund af coronavirus. Arkivfoto: Claus Thorsted
Koncernen forventer, at det dødelige virus vil resultere i midlertidig afmatning på de globale markeder, især det kinesiske.

Regnskab: Som et resultat af udbruddet af coronavirus har syv-otte Danfoss-fabrikker i Kina været lukket i en længere periode end sædvanligt i forbindelse med det kinesiske nytår. De er alle i drift igen.

- Alle fabrikker er godt på vej tilbage til normalen. Det, der driller os mest lige nu i Kina, er forsyningskæden. Vi har store udfordringer med den interne logistik - at få varerne fra A til B. Fra underleverandør til os og fra os og ud til kunden, forklarer koncernchef Kim Fausing.

Det er ikke kun i Kina, at virusset kan mærkes hos Danfoss. Koncernens forsyningskæder over hele verden er ramt - dog ikke samme grad som i Kina.

Coronavirus kan også aflæses i Danfoss' forventninger til det nye år. Mens den fulde effekt af udbruddet endnu ikke er kendt, forventer koncernen, at det vil resultere i en midlertidig afmatning på de globale markeder og især på det kinesiske.

- Nu tager vi en dag ad gangen. Vi skal nok klare os igennem. Den eneste trøst er, at det også gælder vores konkurrenter, siger Kim Fausing.

Annonce

Nu tager vi en dag ad gangen. Vi skal nok klare os igennem. Den eneste trøst er, at det også gælder vores konkurrenter.

Kim Fausing, koncernchef, Danfoss

Ansatte i karantæne

På trods af den nuværende situation forventer Danfoss fortsat at udbygge eller fastholde sin markedsandel og samtidig fastholde profitabiliteten på niveau med 2019.

Danfoss' forventninger til 2020 er i øvrigt ikke medregnet effekterne fra januar-tilkøbet af Eatons hydraulikforretning, der først ventes endeligt effektueret ved udgangen af året.

Danfoss tog i denne uge yderligere tiltag i forhold til at beskytte sig mod det omsiggribende nye coronavirus. Ansatte, som har været i Norditalien, Kina, Singapore og Sydkorea den seneste tid, skal nu arbejde hjemmefra i to uger.

Koncernen har ikke oplyst, hvor mange ansatte der er ramt af hjemme-karantænen. Samtidig indførte Danfoss rejseforbud for sine ansatte til de fire lande.

I slutningen af januar lukkede Danfoss sit salgskontor i den kinesiske by Wuhan og bad medarbejderne arbejde hjemmefra. Danfoss frarådede samtidig alle ansatte at rejse til Hubei-provinsen.

Det er altså siden blev opgraderet til et decideret rejseforbud. Kina er det næststørste marked for Danfoss, kun overgået af USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce