Annonce
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Industrigiganten Danfoss lukker sin fabrik i Kolding og flytter i stedet produktionen til i Grodzisk i Polen. Det har medarbejderne netop fået at vide på et stormøde, Arkivfoto: Claus Thorsted
Danfoss har netop meddelt, at virksomheden nedlægger 335 stillinger i produktionen, der flytter til Polen. 110 af funktionærerne i Kolding flytter i nye lokaler i Kolding.

Kolding: 335 medarbejder på Danfoss-fabrikken i Kolding har i dag fået at vide, at fabrikken i Kolding lukker. Ved udgangen af 2022 er produktionen efter planen lukket ned.

Hele produktionen flytter til i Grodzisk i Polen. Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding, der arbejder inden for køle- og air-conditioning, er ikke egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige i produktionen af køle- og air-conditioning komponenter, lyder det i en pressemeddelelse.

Flytningen forventes afsluttet i starten af 2022 og betyder, at cirka 335 arbejdspladser i Kolding nedlægges. Omkring 110 funktionærstillinger og de administrative medarbejdere vil forblive i Kolding og flytter til nye faciliteter på Marsvej.

Kristian Strand, direktør for Danfoss Refrigeration and Air-Conditioning Controls, udtaler:

- Vi har mange kompetente og dedikerede medarbejdere i Kolding, og vi ønsker naturligvis, at alle medarbejdere kan blive så længe som muligt i overgangsperioden. Vi vil sikre, at alle ansatte, der er berørt af flytningen, behandles ordentligt og retfærdigt, og tilbydes den nødvendige støtte i forbindelse med processen.

Danfoss har i dag samtidig offentliggjort planer for investeringer i udvidelse og forbedringer af Danfoss campusser i Silkeborg, Nordborg, og Grodzisk i Polen over de næste tre år. Derudover ombygges og udvides Danfoss lokation på Marsvej i Kolding og omdannes til et Danfoss campus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce