Annonce
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Industrigiganten Danfoss lukker sin fabrik i Kolding og flytter i stedet produktionen til i Grodzisk i Polen. Det har medarbejderne netop fået at vide på et stormøde, Arkivfoto: Claus Thorsted
Danfoss har netop meddelt, at virksomheden nedlægger 335 stillinger i produktionen, der flytter til Polen. 110 af funktionærerne i Kolding flytter i nye lokaler i Kolding.

Kolding: 335 medarbejder på Danfoss-fabrikken i Kolding har i dag fået at vide, at fabrikken i Kolding lukker. Ved udgangen af 2022 er produktionen efter planen lukket ned.

Hele produktionen flytter til i Grodzisk i Polen. Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding, der arbejder inden for køle- og air-conditioning, er ikke egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige i produktionen af køle- og air-conditioning komponenter, lyder det i en pressemeddelelse.

Flytningen forventes afsluttet i starten af 2022 og betyder, at cirka 335 arbejdspladser i Kolding nedlægges. Omkring 110 funktionærstillinger og de administrative medarbejdere vil forblive i Kolding og flytter til nye faciliteter på Marsvej.

Kristian Strand, direktør for Danfoss Refrigeration and Air-Conditioning Controls, udtaler:

- Vi har mange kompetente og dedikerede medarbejdere i Kolding, og vi ønsker naturligvis, at alle medarbejdere kan blive så længe som muligt i overgangsperioden. Vi vil sikre, at alle ansatte, der er berørt af flytningen, behandles ordentligt og retfærdigt, og tilbydes den nødvendige støtte i forbindelse med processen.

Danfoss har i dag samtidig offentliggjort planer for investeringer i udvidelse og forbedringer af Danfoss campusser i Silkeborg, Nordborg, og Grodzisk i Polen over de næste tre år. Derudover ombygges og udvides Danfoss lokation på Marsvej i Kolding og omdannes til et Danfoss campus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce