Annonce
Sønderborg

Danfoss fortsætter med opkøb: Overtager børsnoteret amerikansk virksomhed

Danfoss med Kim Fausing i spidsen har igen haft pengepungen fremme. Foto: Timo Battefeld
Industrigiganten har efter endelig godkendelse erhvervet alle udestående fælles aktier i UQM Technologies Inc, der er udvikler af alternative energiteknologier.

Danfoss med hovedkontor på Nordals fortsætter med at opkøbe virksomheder rundt om i verden. Denne gang er det den amerikanske teknologivirksomhed UQM, som kommer på danske hænder.

- Vi har allerede i dag en meget bred portefølje af løsninger, der spiller en vigtig rolle i bekæmpelsen af klimaændringer og luftforurening. Med denne overtagelse, vores tredje inden for elektrificering, har vi tilføjet en veletableret nordamerikansk tilstedeværelse inden for elektrificering, som supplerer vores globale fodaftryk, siger Kim Fausing, koncernchef.

UQM er børsnoteret i USA og er ledende indenfor udvikling og produktion af højeffektive elektriske motorer og invertere til fly, biler, lastbiler og skibe.

- Med den stærke nordamerikanske tilstedeværelse cementerer vi vores førende position på marine og off-highway, og nu også på motorvejsmarkederne, og det giver os mulighed for at forblive en relevant teknologipartner og betjene vores kunder, hvor de er, siger Kim Fausing.

Annonce

Danfoss

Udvikler og sælger løsninger, der anvendes for eksempel inden for køling, airconditioning, opvarmning, motorstyring og mobile maskiner. Mads Clausen begyndte Danfoss i 1933 på Nordals, og i dag er den en markedsførende aktør med over 28.000 ansatte og kunder i over 100 lande. Koncernen er ejet af grundlæggerens familie.

Været halvt år undervejs

I januar meddelte Danfoss, at den ville købe UQM, hvis aktionærerne takkede ja til aftalen, og den blev godkendt af de amerikanske myndigheder, hvilket altså nu er sket.

Ved den lejlighed oplyste UQM, at Danfoss erhvervede alle udestående aktier i firmaet for 1,71 dollar per aktie, hvilket var lidt mere end 50 procent højere end den daværende kursværdi. I alt en transaktion til cirka 100 millioner dollar eller små 700 millioner kroner.

UQM har mere end 50 års erfaring og hovedkontor i Longmont, Colorado, USA. UQM bliver femte virksomhed, som Danfoss har købt indenfor den seneste tid. Den blive en del af Danfoss Power Solutionssegmentet.

- Med erhvervelsen af UQM øger vi vores produktionskapaciteter, som vil supplere og styrke Danfoss 'nuværende markedsledende position inden for elektrificering af traditionelle tunge industrier og applikationer. Jeg er meget glad for at byde UQM-teamet velkommen til Danfoss og til vores forretning, siger Eric Alström, præsident for Danfoss Power Solutions.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce