Annonce
Sydjylland

Danfoss-rigmand smider penge efter smarte robotplæneklippere

Robotplæneklippere er Danfoss-overhovedet Jørgen Mads Clausens nye satsnining. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Danfoss' bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen har købt to tredjedele af en virksomhed, der blandt andet står bag en højteknologisk robotplæneklipper.
Annonce

Investering: Den højteknologiske robotvirksomhed Sidis Robotics har fået en sønderjysk mastodont med i ejerkredsen.

Det fremgår således af erhvervsdatabasen Biq, at Danfoss-familiens overhoved, Jørgen Mads Clausen, der også er bestyrelsesformand for Danfoss, har købt to tredjedele af selskabet.

Sidis Robotics er især kendt for at stå bag udviklingen af en robotplæneklipper ved navn Autoturf Cobot, der gør brug af satelitter for at opnå en så grundig og præcis græsslåning som muligt - og for at undgå at dumpe unødigt ind i forhindringer på plænen.

Danfoss-formandens ejerandel lyder altså på 66,6 procent og er købt gennem investeringsselskabet Alsium Aps, der er ejet af Jørgen Mads Clausen. Foruden at have erhvervet sig en betydelig ejerandel, er rigmanden også blevet formand for bestyrelsen i robotselskabet, fremgår det af Biq.

Det er uvist, hvad Jørgen Mads Clausen har betalt for nu at eje hovedparten af Sidis Robotics. Det står blot klart, at virksomhedens medstifter Bent Kristensen er gået fra en ejerandel på mellem 66 og 89 procent til nu blot at sidde på 33 procent af selskabet. De to øvrige medstiftere, Kenneth Skovbo Lott og Martin Nørrelykke Bjærre, har ikke længere ejerandele.

Jørgen Mads Clausen forlod posten som topchef i Danfoss i 2008. I stedet blev han bestyrelsesformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce