x
Annonce
Sønderborg

Danfoss sender ansatte i corona-karantæne

Alle Danfoss-ansatte, som fornyligt har været i Norditalien, Singapore, Sydkorea og Kina, skal blive hjemme de næste 14 dage. Arkivfoto: Timo Battefeld
Medarbejdere, som fornyligt har været i Norditalien, Kina, Singapore og Sydkorea, er blevet bedt om at arbejde hjemmefra i 14 dage.

Als: Danfoss har taget yderligere tiltag i forhold til at beskytte sig mod den dødelige corona-virus. Ansatte, som har været i Norditalien, Kina, Singapore og Sydkorea den seneste tid, skal nu arbejde hjemmefra i to uger.

- Vi er meget opmærksomme på vores medarbejderes sikkerhed og tryghed. Derfor har vi indført de her retningslinjer. Vi følger situationen meget tæt såvel som myndighedernes anbefalinger. Og vi er klar til at iværksætte de nødvendige foranstaltninger, forklarer Mikkel Thrane, pressechef i Danfoss.

Han kan ikke sige noget om, hvor mange ansatte, der er ramt af tiltaget. Foranstaltningen blev iværksat og trådte kraft tirsdag morgen. Samtidig har Danfoss indført rejseforbud for sine ansatte til de fire lande.

Det er primært kinesere, der er smittede og døde af sygdommen, der blev opdaget i december i den kinesiske millionby Wuhan, som ligger centralt i landet.

Corona-virussen er også konstateret i en lang række andre lande heraf flere europæiske. Sygdommen er endnu ikke konstateret i Danmark.

Annonce

Vi er meget opmærksomme på vores medarbejderes sikkerhed og tryghed. Derfor har vi indført de her retningslinjer.

Mikkel Thrane, pressechef

Salgskontor lukket ned

I slutningen af januar lukkede Danfoss sit salgskontor i Wuhan og bad medarbejderne arbejde hjemmefra. Der var tale om 15 ansatte på kontoret, der siden 20. januar har arbejdet hjemmefra.

Danfoss frarådede samtidig alle ansatte i koncernen at rejse til Hubei-provinsen. Det er siden blev opgraderet til et decideret rejseforbud. Kina er det næststørste marked for Danfoss - kun overgået af USA.

Under sloganet "Come on, China" sendte netop Danfoss og Abena fra Aabenraa i sidste uge en skibsladning med sundhedsudstyr til Kina.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har erklæret coronaudbruddet for en international sundhedskrise. Den kinesiske by Wuhan og flere andre byer i Hubei-provinsen er stort set blevet lukket ned. Det samme skete henover weekenden i en række byer i Norditalien.

Coronavirus har også fået danske virksomheder til at lukke fabrikker og butikker på stribe i Kina blandt andet Danish Crown, Rockwool, Polytech og Pandora.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce