Annonce
Sønderborg

Danfoss sender ansatte i corona-karantæne

Alle Danfoss-ansatte, som fornyligt har været i Norditalien, Singapore, Sydkorea og Kina, skal blive hjemme de næste 14 dage. Arkivfoto: Timo Battefeld
Medarbejdere, som fornyligt har været i Norditalien, Kina, Singapore og Sydkorea, er blevet bedt om at arbejde hjemmefra i 14 dage.
Annonce

Als: Danfoss har taget yderligere tiltag i forhold til at beskytte sig mod den dødelige corona-virus. Ansatte, som har været i Norditalien, Kina, Singapore og Sydkorea den seneste tid, skal nu arbejde hjemmefra i to uger.

- Vi er meget opmærksomme på vores medarbejderes sikkerhed og tryghed. Derfor har vi indført de her retningslinjer. Vi følger situationen meget tæt såvel som myndighedernes anbefalinger. Og vi er klar til at iværksætte de nødvendige foranstaltninger, forklarer Mikkel Thrane, pressechef i Danfoss.

Han kan ikke sige noget om, hvor mange ansatte, der er ramt af tiltaget. Foranstaltningen blev iværksat og trådte kraft tirsdag morgen. Samtidig har Danfoss indført rejseforbud for sine ansatte til de fire lande.

Det er primært kinesere, der er smittede og døde af sygdommen, der blev opdaget i december i den kinesiske millionby Wuhan, som ligger centralt i landet.

Corona-virussen er også konstateret i en lang række andre lande heraf flere europæiske. Sygdommen er endnu ikke konstateret i Danmark.

Vi er meget opmærksomme på vores medarbejderes sikkerhed og tryghed. Derfor har vi indført de her retningslinjer.

Mikkel Thrane, pressechef

Annonce

Salgskontor lukket ned

I slutningen af januar lukkede Danfoss sit salgskontor i Wuhan og bad medarbejderne arbejde hjemmefra. Der var tale om 15 ansatte på kontoret, der siden 20. januar har arbejdet hjemmefra.

Danfoss frarådede samtidig alle ansatte i koncernen at rejse til Hubei-provinsen. Det er siden blev opgraderet til et decideret rejseforbud. Kina er det næststørste marked for Danfoss - kun overgået af USA.

Under sloganet "Come on, China" sendte netop Danfoss og Abena fra Aabenraa i sidste uge en skibsladning med sundhedsudstyr til Kina.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har erklæret coronaudbruddet for en international sundhedskrise. Den kinesiske by Wuhan og flere andre byer i Hubei-provinsen er stort set blevet lukket ned. Det samme skete henover weekenden i en række byer i Norditalien.

Coronavirus har også fået danske virksomheder til at lukke fabrikker og butikker på stribe i Kina blandt andet Danish Crown, Rockwool, Polytech og Pandora.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce