Annonce
Sønderborg

Danfoss-supermarked på Nordals lader vente på sig

Koncernchef Kim Fausing må vente et stykke tid, inden et internationalt test-og demonstrationscenter for Danfoss-teknologier står klar ved vores hovedkontoret. Arkivfoto: Timo Battefeld
Tidligst til næste år vil koncernen gå i gang med at opføre et butikscenter ved hovedsædet, der skal danne rammen om fremvisning af Danfoss-teknologi.
Annonce

Nordals: Danfoss' plan om at opføre fremtidens supermarked tæt ved hovedsædet er stadig ikke gået i gang, men projektet lever i bedste velgående, fastslår koncernchef Kim Fausing.

- Vi arbejder stadig med planlægningen, forklarer han.

I marts sagde et enigt byråd ja til Danfoss' planer om at bygge et internationalt test- og demonstrationscenter herunder en op til 1.200 kvadratmeter stor dagligvarebutik, tankstation, vaskehal, parkeringspladser, bank, café og sandwichbar.

Ud over det vil Danfoss opføre et produktudviklingscenter med faciliteter til test og udvikling af teknologier, der vil skabe 30-40 nye arbejdspladser. Det skal ligesom butikscentret danne ramme om fremvisning af Danfoss teknologier samt afvikling af workshops for kundegrupper og andre besøgende.

- Vi forventer, at alt sammen vil være på plads i løbet af 2020 eller 2021, forklarer Kim Fausing.

Danfoss gik i februar i gang med bygge et nyt klimavenligt datacenter overfor hovedkontoret med egne energieffektive teknologier.

Vi forventer, at alt sammen vil være på plads i løbet af 2020 eller 2021.

Koncernchef Kim Fausing

Annonce

Ramt af kritik

Mens politikere kun har sagt positive ting om projektet, har flere lokale borgere udtrykt deres utilfredshed i læserbreve. Kritikken er gået på, at projektet vil gå ud over handlen i både Nordborg og det nærliggende center i Havnbjerg.

Danfoss har tidligere meldt ud, at den ikke selv skal drive supermarkedet, men kan ikke sige noget om, hvem der skal. Koncernen har allerede opkøbt de private huse tæt på projektet, når de kom til salg.

- Det vil vi have partnere til. Vi vil derimod gerne give vores kunder en mere klar fornemmelse for, hvad det er, Danfoss beskæftiger sig med, har Kim Fausing tidligere fortalt.

Det ny center for produktudvikling bliver placeret i tilknytning til det 200 millioner kroner dyre fjernvarmeværk inklusiv røranlæggelse, som Sønderborg Forsyning i september gik i gang med at opføre.

Værket forventes at stå klar i sommeren 2020 og har kapacitet til at opvarme cirka 2500 husstande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce