x
Annonce
Sønderborg

Danfoss-supermarked på Nordals lader vente på sig

Koncernchef Kim Fausing må vente et stykke tid, inden et internationalt test-og demonstrationscenter for Danfoss-teknologier står klar ved vores hovedkontoret. Arkivfoto: Timo Battefeld
Tidligst til næste år vil koncernen gå i gang med at opføre et butikscenter ved hovedsædet, der skal danne rammen om fremvisning af Danfoss-teknologi.

Nordals: Danfoss' plan om at opføre fremtidens supermarked tæt ved hovedsædet er stadig ikke gået i gang, men projektet lever i bedste velgående, fastslår koncernchef Kim Fausing.

- Vi arbejder stadig med planlægningen, forklarer han.

I marts sagde et enigt byråd ja til Danfoss' planer om at bygge et internationalt test- og demonstrationscenter herunder en op til 1.200 kvadratmeter stor dagligvarebutik, tankstation, vaskehal, parkeringspladser, bank, café og sandwichbar.

Ud over det vil Danfoss opføre et produktudviklingscenter med faciliteter til test og udvikling af teknologier, der vil skabe 30-40 nye arbejdspladser. Det skal ligesom butikscentret danne ramme om fremvisning af Danfoss teknologier samt afvikling af workshops for kundegrupper og andre besøgende.

- Vi forventer, at alt sammen vil være på plads i løbet af 2020 eller 2021, forklarer Kim Fausing.

Danfoss gik i februar i gang med bygge et nyt klimavenligt datacenter overfor hovedkontoret med egne energieffektive teknologier.

Annonce

Vi forventer, at alt sammen vil være på plads i løbet af 2020 eller 2021.

Koncernchef Kim Fausing

Ramt af kritik

Mens politikere kun har sagt positive ting om projektet, har flere lokale borgere udtrykt deres utilfredshed i læserbreve. Kritikken er gået på, at projektet vil gå ud over handlen i både Nordborg og det nærliggende center i Havnbjerg.

Danfoss har tidligere meldt ud, at den ikke selv skal drive supermarkedet, men kan ikke sige noget om, hvem der skal. Koncernen har allerede opkøbt de private huse tæt på projektet, når de kom til salg.

- Det vil vi have partnere til. Vi vil derimod gerne give vores kunder en mere klar fornemmelse for, hvad det er, Danfoss beskæftiger sig med, har Kim Fausing tidligere fortalt.

Det ny center for produktudvikling bliver placeret i tilknytning til det 200 millioner kroner dyre fjernvarmeværk inklusiv røranlæggelse, som Sønderborg Forsyning i september gik i gang med at opføre.

Værket forventes at stå klar i sommeren 2020 og har kapacitet til at opvarme cirka 2500 husstande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Selvstændige Annette og Claus gik fra alt til ingenting: - Det her skal vi nok overleve

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Annonce