Annonce
Sønderborg

Danfoss-supermarked på Nordals lader vente på sig

Koncernchef Kim Fausing må vente et stykke tid, inden et internationalt test-og demonstrationscenter for Danfoss-teknologier står klar ved vores hovedkontoret. Arkivfoto: Timo Battefeld
Tidligst til næste år vil koncernen gå i gang med at opføre et butikscenter ved hovedsædet, der skal danne rammen om fremvisning af Danfoss-teknologi.

Nordals: Danfoss' plan om at opføre fremtidens supermarked tæt ved hovedsædet er stadig ikke gået i gang, men projektet lever i bedste velgående, fastslår koncernchef Kim Fausing.

- Vi arbejder stadig med planlægningen, forklarer han.

I marts sagde et enigt byråd ja til Danfoss' planer om at bygge et internationalt test- og demonstrationscenter herunder en op til 1.200 kvadratmeter stor dagligvarebutik, tankstation, vaskehal, parkeringspladser, bank, café og sandwichbar.

Ud over det vil Danfoss opføre et produktudviklingscenter med faciliteter til test og udvikling af teknologier, der vil skabe 30-40 nye arbejdspladser. Det skal ligesom butikscentret danne ramme om fremvisning af Danfoss teknologier samt afvikling af workshops for kundegrupper og andre besøgende.

- Vi forventer, at alt sammen vil være på plads i løbet af 2020 eller 2021, forklarer Kim Fausing.

Danfoss gik i februar i gang med bygge et nyt klimavenligt datacenter overfor hovedkontoret med egne energieffektive teknologier.

Annonce

Vi forventer, at alt sammen vil være på plads i løbet af 2020 eller 2021.

Koncernchef Kim Fausing

Ramt af kritik

Mens politikere kun har sagt positive ting om projektet, har flere lokale borgere udtrykt deres utilfredshed i læserbreve. Kritikken er gået på, at projektet vil gå ud over handlen i både Nordborg og det nærliggende center i Havnbjerg.

Danfoss har tidligere meldt ud, at den ikke selv skal drive supermarkedet, men kan ikke sige noget om, hvem der skal. Koncernen har allerede opkøbt de private huse tæt på projektet, når de kom til salg.

- Det vil vi have partnere til. Vi vil derimod gerne give vores kunder en mere klar fornemmelse for, hvad det er, Danfoss beskæftiger sig med, har Kim Fausing tidligere fortalt.

Det ny center for produktudvikling bliver placeret i tilknytning til det 200 millioner kroner dyre fjernvarmeværk inklusiv røranlæggelse, som Sønderborg Forsyning i september gik i gang med at opføre.

Værket forventes at stå klar i sommeren 2020 og har kapacitet til at opvarme cirka 2500 husstande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce