Annonce
Erhverv

Danfoss svarer på kritik fra medarbejdere: - Vi ved godt, det er en vanskelig periode for de ansatte

Industrigiganten Danfoss lukker sin fabrik i Kolding og flytter i stedet produktionen til Grodzisk i Polen. 335 stillinger nedlægges. Arkivfoto: Søren Gylling
Ifølge pressechef ved Danfoss Mikkel Thrane er man fra ledelsens side opmærksom på, at medarbejderne i Kolding lige nu står i en særligt svær situation. Han vil dog ikke gå mere konkret ind på fordelingen af fastholdelsesbonusser.

Kolding: Tre Danfoss-medarbejdere fra fabrikken i Kolding, der er i gang med at lukke ned og flytte produktionen til Polen, står nu frem og kritiserer ledelsen for uddelingen af såkaldte fastholdelsesbonusser.

Alle medarbejdere modtager nemlig enten en bonus svarende til én, tre ellers seks måneders løn. Ifølge Danfoss får de medarbejdere, som er nøglepersoner og mest essentielle for at holde produktionen kørende til det sidste, de største bonusser.

Ifølge de tre medarbejdere er det dog ikke tilfældet, da de mener, at der er givet forskellige bonusser til medarbejdere med samme kompetenceniveau. De kalder samtidig ordningen for nedværdigende og fortæller, at det skaber en følelse af, at man som medarbejder ikke er noget værd, hvis man efter mange år på arbejdspladsen er blandt de, der får den mindste fastholdelsesbonus.

I kølvandet på dette giver Mikkel Thrane, pressechef ved Danfoss, her svar på kritikken.

Annonce

Ingen kommentar på konkret sag

Mikkel Thrane, flere medarbejdere fortæller, at der er flere ansatte, der har fået tre og seks måneders bonus, som er blevet opsagt i den første runde. Hvordan hænger det sammen, når I siger, at det er nøglepersoner, der har fået de store bonusser?

- Det kan hænge sammen med, at en medarbejder er opsagt, fordi deres produktionslinjer allerede er flyttet. Nogle kan også have fået andre jobs. Men jeg vil meget nødigt kommentere på konkrete sager.

En medarbejder fortæller for eksempel, at hun kun får én måneds bonus, mens flere af hendes kolleger, der kan det samme og laver det samme, får tre måneder. Hvordan hænger det sammen?

- Jeg kan ikke kommentere på et konkret tilfælde.

Annonce

Hjælper medarbejderne

Når man som virksomhed går ind og deler medarbejderne op på den her måde og siger, at nogle får mere end andre, har man så ikke overvejet, hvad det betyder for det psykiske arbejdsmiljø?

- Jo, det er klart, at man er så opmærksom på det her, som man overhovedet kan være. Og på at sørge for at hjælpe medarbejderne igennem den her periode, som er svær, og som man godt vidste, ville være svær.

Ja, det er selvfølgelig en svær situation, men det her går specifikt på den her bonusordning, hvor medarbejderne fortæller, at det føles, som om man lige træder lidt ekstra på dem. Hvorfor ikke bare give det samme?

- Det har selvfølgelig aldrig været meningen. Men folk har forskellige opgaver, og der har været og er fortsat nogle i den her proces, som har været afgørende for, at produktionen kunne fortsætte, og at alle andre altså også har noget at lave. Men jeg har da utroligt stor forståelse for, at folk synes, det her er svært og en mærkelig situation, men det er den her måde, man har kunnet løse det på. Det er også derfor, vi har gjort så meget som muligt for at hjælpe medarbejderne.

Annonce

Er opmærksomme på det

Fra både medarbejdere og 3F lyder det også, at man fornemmer et meget dårligt psykisk arbejdsmiljø på fabrikken. Er det noget, I er opmærksomme på?

- Ja, det er noget, man er opmærksom på og forsøger at afbøde på forskellig vis. Det handler selvfølgelig også om at hjælpe de her medarbejdere videre ved for eksempel at tilbyde efteruddannelse, opgradere deres viden og hjælpe dem så godt videre som overhovedet muligt.

Men i forhold til den konkrete anke handler det her om, at det er de her fastholdelsesbonusser, der giver det dårlige arbejdsmiljø. Gør man noget konkret i den situation?

- Alle har fået i hvert fald én måned, mens andre har fået mere, fordi de har været afgørende for at holde arbejdet i gang.

Ja, men er man opmærksom på, at det så faktisk har negative konsekvenser for medarbejderne?

- Det er klart, at når man er i en situation, hvor man lukker en fabrik, så vil der helt naturligt være folk, der er kede af det. Man har gjort sådan her for at sikre, at produktionen kunne fastholdes.

Men for de her medarbejdere betyder det, at de fortsat går på arbejde til noget, hvor de mener, der er et dårligt arbejdsmiljø. Jeg vil derfor stadig gerne vide, om man gør noget konkret ved det?

- Man har en jævnlig dialog og gør så meget, man kan. Men vi ved godt, det er en vanskelig periode for de ansatte, og det er vi opmærksomme på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sønderborg

Nature Energy: Vi har stoppet byggeriet øjeblikkeligt

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce