x
Annonce
Sønderborg

Danfoss tilpasser sig covid 19: Sender 460 ansatte hjem

Danfoss, med CEO Kim Fausing i spidsen, har nu været nød til at tage det første skridt i kølvandet på covid-19 og sendt cirka 460 ansatte hjem med løn. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss er nu også tvunget til at tilpasse sig aktivitetsniveauet som følge af covid-19. Koncernen står over for en betydelig ordrenedgang i april og maj og sender derfor omkring 460 ansatte hjem med statens lønpakke.

Corona: En kombination af ustabile leverancer, udfordringer med logistik og forventningen om en betydelig ordrenedgang i april og maj tilpasser får nu Danfoss til at tilpasse sit aktivitetsniveau. Det bliver hovedsageligt med hjælp fra statens lønkompensationsordning. Omkring 460 medarbejdere sendes derfor hjem, men opretholder deres fulde løn i hjemsendelsesperioden frem til 9. juni.

- Det er folk, som vi forhåbentlig får brug for snart igen. Så i stedet for at opsige folk, er jeg glad for, at vi har fået denne mulighed, siger Kim Fausing CEO Danfoss om tiltaget, der rammer bredt herhjemme.

- Selvom vi grundlæggende står stærkt, er hele situationen omkring covid-19 meget uforudsigelig. Vi bliver ved med at holde gang i produktionen og servicere vores kunder på bedst mulig vis. Situationen er meget forskellig fra region til region og på tværs af vores forretning, tilføjer Fausing.

Et større antal Danfoss-kunder og leverandører har allerede lukket eller annonceret planer om at lukke deres produktion midlertidigt ned fra to til seks uger. Danfoss har endnu ikke noget klart billede af, hvad det kan komme til at koste koncernen på bundlinjen.

Annonce
Men vi skal ikke undervurdere den her krise. Den er kommet hen over natten og stoppet mange ting hurtigt. Derfor er det også en meget uvant situation at skulle handle i.

Kim Fausing, CEO Danfoss

Ser lys for enden

- Men vi skal ikke undervurdere den her krise. Den er kommet hen over natten og stoppet mange ting hurtigt. Derfor er det også en meget uvant situation at skulle handle i, siger Kim Fausing, men hæfter sig ved, at der er lys for enden af tunnelen.

- I Kina, hvor det hele begyndte, er vi nu oppe på mellem 90 og 95 procent af produktionen før nedlukningen. Vi kan så håbe, at det scenarie kan overføres til Europa og USA, så krisen ikke bliver for lang, tilføjer Kim Fausing.

Behovet for at hjemsende medarbejdere vil løbende blive vurderet, men onsdag har cirka 460 medarbejdere fået besked om, at de fra torsdag den 26. marts er blevet sendt hjem frem til den 9. juni.

Samtidig er der i Danfoss besluttet at suspendere en række generelle lønreguleringer, indføre stop for nyansættelser, gennemføre en lønreduktion for de øverste ledelseslag samt en række andre besparelsestiltag. Lige nu bruges der således heller ikke mange penge på rejser.

- Jeg er stolt af hele Danfoss-teamet og hvordan, vi forsøger at komme gennem dette bedst muligt, slutter Danfoss-chefen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce