Annonce
Sønderborg

Danfoss tilpasser sig covid 19: Sender 460 ansatte hjem

Danfoss, med CEO Kim Fausing i spidsen, har nu været nød til at tage det første skridt i kølvandet på covid-19 og sendt cirka 460 ansatte hjem med løn. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss er nu også tvunget til at tilpasse sig aktivitetsniveauet som følge af covid-19. Koncernen står over for en betydelig ordrenedgang i april og maj og sender derfor omkring 460 ansatte hjem med statens lønpakke.
Annonce

Corona: En kombination af ustabile leverancer, udfordringer med logistik og forventningen om en betydelig ordrenedgang i april og maj tilpasser får nu Danfoss til at tilpasse sit aktivitetsniveau. Det bliver hovedsageligt med hjælp fra statens lønkompensationsordning. Omkring 460 medarbejdere sendes derfor hjem, men opretholder deres fulde løn i hjemsendelsesperioden frem til 9. juni.

- Det er folk, som vi forhåbentlig får brug for snart igen. Så i stedet for at opsige folk, er jeg glad for, at vi har fået denne mulighed, siger Kim Fausing CEO Danfoss om tiltaget, der rammer bredt herhjemme.

- Selvom vi grundlæggende står stærkt, er hele situationen omkring covid-19 meget uforudsigelig. Vi bliver ved med at holde gang i produktionen og servicere vores kunder på bedst mulig vis. Situationen er meget forskellig fra region til region og på tværs af vores forretning, tilføjer Fausing.

Et større antal Danfoss-kunder og leverandører har allerede lukket eller annonceret planer om at lukke deres produktion midlertidigt ned fra to til seks uger. Danfoss har endnu ikke noget klart billede af, hvad det kan komme til at koste koncernen på bundlinjen.

Men vi skal ikke undervurdere den her krise. Den er kommet hen over natten og stoppet mange ting hurtigt. Derfor er det også en meget uvant situation at skulle handle i.

Kim Fausing, CEO Danfoss

Annonce

Ser lys for enden

- Men vi skal ikke undervurdere den her krise. Den er kommet hen over natten og stoppet mange ting hurtigt. Derfor er det også en meget uvant situation at skulle handle i, siger Kim Fausing, men hæfter sig ved, at der er lys for enden af tunnelen.

- I Kina, hvor det hele begyndte, er vi nu oppe på mellem 90 og 95 procent af produktionen før nedlukningen. Vi kan så håbe, at det scenarie kan overføres til Europa og USA, så krisen ikke bliver for lang, tilføjer Kim Fausing.

Behovet for at hjemsende medarbejdere vil løbende blive vurderet, men onsdag har cirka 460 medarbejdere fået besked om, at de fra torsdag den 26. marts er blevet sendt hjem frem til den 9. juni.

Samtidig er der i Danfoss besluttet at suspendere en række generelle lønreguleringer, indføre stop for nyansættelser, gennemføre en lønreduktion for de øverste ledelseslag samt en række andre besparelsestiltag. Lige nu bruges der således heller ikke mange penge på rejser.

- Jeg er stolt af hele Danfoss-teamet og hvordan, vi forsøger at komme gennem dette bedst muligt, slutter Danfoss-chefen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce