Annonce
Sønderborg

Danfoss vil sælge ny forretningsenhed: Nødvendigt for at få kæmpekøb i hus

Danfoss og koncernchef Kim Fausing har stadig ikke fået myndigeedernes godkendelse af sidste års opkøb af Heaton hydraulikforretning. Arkivfoto: Timo Battefeld
Koncernen etablerer nu en separat forretningsenhed og forbereder et hurtigt salg. Det er et nødvendigt skridt for at opnå myndighedsgodkendelser til at afslutte kæmpeopkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Danfoss etablerer nu en separat forretningsenhed, White Drive Motors & Steering, og forbereder et hurtigt salg af forretningsenheden som et led i at opnå myndighedsgodkendelser fra den europæiske kommission og den amerikanske justitsmyndighed af sidste års opkøb af Heaton Hydraulics.

Dette er et nødvendigt skridt for at sikre fair konkurrence i markedet og dermed også en forudsætning for at opnå de myndighedsgodkendelser, der er nødvendige for at kunne afslutte handlen og overtagelsen af irske Eaton Hydrauliks, som koncernen med hovedsæde på Nordals købte i januar 2020 for mere end 22 milliarder kroner.

- Da vi underskrev aftalen om køb af Eaton Hydraulics, var vi klar over, at der kunne være nogle aspekter fra et konkurrencemæssigt synspunkt, der ville involvere drøftelser med myndighederne i forhold til godkendelsesprocessen. Det er resultatet af disse overvejelser i Europa Kommissionen og det amerikanske justitsministerium, som nu udmønter sig i et frasalg af en del af vores forretning for at sikre en godkendelse, siger Eric Alström, topchef i Danfoss Power Solutions.

Eric Alström tilføjer desuden, at det ikke er ualmindeligt i forbindelse med opkøb af virksomheder i denne størrelse, at det fremtidige set up skal justeres for at være i overensstemmelse myndighedernes krav om fair konkurrence i markedet.


Da vi underskrev aftalen om køb af Eaton Hydraulics, var vi klar over, at der kunne være nogle aspekter fra et konkurrencemæssigt synspunkt, der ville involvere drøftelser med myndighederne i forhold til godkendelsesprocessen.

Eric Alström, topchef i Danfoss Power Solutions


Eaton Hydraulics leverer produkter indenfor landbrug, industri samt bygge- og anlægssektoren. Den er stærkest i USA og Asien. Selskabet med omkring 11.000 ansatte omsatte i 2019 for omkring 15 milliarder kroner og er Danfoss største opkøb nogensinde.

Annonce

Farvel til 800 ansatte

Den nye forretningsenhed etableres pr. 1. februar og vil omfatte produktion og produkter på tre Danfoss-lokationer i USA, Polen og Tyskland. Derudover vil den nye forretning efter afslutningen af Eaton Hydraulics-opkøbet også omfatte tre produktlinjer fra Eaton Hydraulics. Frasalget vil omfatte omkring 800 medarbejdere.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at finde en god ejer til den nye forretningsenhed, og vi vil arbejde tæt sammen med den nye ejer for at sikre en smidig overgang for de berørte medarbejdere, kunder og distributører, siger Eric Alström.

White Drive Motors & Steering vil have en konkurrencedygtig og omfattende portefølje af orbitale motor- og styreprodukter samt den nødvendige markedsandel for at spille en væsentlig rolle i mobilhydraulikindustrien, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Danfoss tilbyder løsninger indenfor køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr. Koncernen er markedsledende med 27.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce