Annonce
Sønderborg

Danfoss vil samle milliardforretninger

Danfoss med Kim Fausing i spidsen lægger milliardforretninger sammen. Foto: Timo Battefeld
Industrigiganten fra Als skal fremover bestå af tre forretningsområder i stedet for de nuværende fire.

Danfoss lægger fra det nye år de to milliardforretninger Heating og Cooling sammen under en nye samlet division med navnet Danfoss Climate Solutions. Det skriver Jyllandsposten.

- For det første vil vi gå efter den vækst, der ligger inden for komplette bæredygtige løsninger for både køle- og varmeområdet i bygninger, men også i forhold til fødevarer og opbevaring af fødevarer. Mange af vores globale kunder vil gerne have så stærke partnere som muligt, så ved at kombinere de to segmenter kan vi bedre servicere vores kunder globalt, siger koncernchef Kim Fausing til avisen.

Danfoss er Danmarks største industrivirksomhed med en omsætning sidste år på omkring 47 milliarder kroner. Den har i dag små 28.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande.

Med sammenlægningen af Heating og Cooling vil koncernen med hovedsæde på Nordals bestå  af de tre forretninger Danfoss Power Solutions, Danfoss Drives og Danfoss Climate Solutions.

Annonce

Langsigtet fokus

Det er et langsigtet fokus fra Danfoss-ledelsen, der har dannet grundlaget for den platform, som nu skal bringe koncernen ind i en ny fase, skriver Jyllandsposten.

Foruden en offensiv købsstrategi har Danfoss de senere år arbejdet på at gøre forretningen mere effektiv og mindre kompleks, hvilket sammenlægningen er sidste del.

Senest har industrigiganten købt amerikanske Eatons hydraulikforretning med små 11.000 ansatte for omkring 22 milliarder kroner.


Mange af vores globale kunder vil gerne have så stærke partnere som muligt, så ved at kombinere de to segmenter kan vi bedre servicere vores kunder globalt

Koncernchef Kim Fausing


Handlen ventes endelig afsluttet til næste år, og dermed vil Danfoss' hydraulikforretning have en omsætning på omkring 30 milliarder kroner.

Det andet forretningsområde Drives, der producerer løsninger inden for elektrificering af for eksempel biler, busser og skibe, omsatte i 2019 for 12 milliarder kroner.

Den ny forretning får en omsætning på omkring 20 milliarder kroner. Det bliver Jürgen Fischer, som i dag er i spidsen for Danfoss Cooling, som bliver chef for Danfoss Climate Solutions.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce