Annonce
Haderslev

Daniel mistede sin bror: - Uden træningen havde jeg ikke været her i dag

Daniel Pedersen mistede sin lillebror for to år siden i en færdselsulykke. I starten af året fik han stress og en depression. Nu har han - blandt andet ved hjælp af træning - kæmpet sig tilbage. Til foråret stiller han op i kategorien "Mens Physique" i Herning, hvor resultaterne af hans træning skal vurderes. Privatfoto
29-årige Daniel Pedersen faldt for fitness, da han var i starten af 20'erne. Nu er han klar til at stille sig op på scenen i Herning og få sit udseende bedømt. For to år siden mistede han sin bror i en trafikulykke.
Annonce

29-årige Daniel Pedersen er endnu en gang tjekket ind i fitnesscentret i Aabenraa. Det gør han seks gange om ugen.

Til foråret skal han på scenen i Messecentret i Herning. Her stiller han op i "Mens Physique". Her håber han, at han i "newcomers" kategorien kan få den guldmedalje i hus, som er en billet videre til DM i til næste efterår.

For Daniel er træning en livsstil, men det har også været hans redningsplanke.

På flere måder.

- Jeg har altid været den lille. Været den mindste i klassen. Da jeg gik i 0. klasse var vi to, der hed Daniel. Jeg blev til "Lille Daniel". Det hang ved til jeg var 19-20 år  - også selvom jeg i den tid nåede at gå på fire forskellige skoler, konstaterer Daniel.

Det var ikke megen morskab i at blive kaldt for "Lille Daniel".

I næsten et årti har træning været helt fast rutine for Daniel Pedersen. Han har for nylig fået en coach, som skal hjælpe ham med at komme helt i mål, så han kan bliver helt klar til at stå på scenen i Herning. Privatfoto

Nu er der ikke længere nogle, der kalder Daniel for lille. På hans Instagramprofil beskriver han sin rejse fra "skinny til fit".

I dag er Daniel så veltrænet, at næste skridt, den næste udfordring bliver at stå på scenen i Herning i badeshorts og få sin form vurderet. Er han så symmetrisk, som han håber - og står han i den skarpeste form på scenen?

Daniel Pedersen

Daniel Pedersen er 29 år og dyrker fitness. Han planlægger, at han stiller op i "Mens Psysique" i foråret 2021. Her handler det ikke om at være størst, men om at være veltrænet, have udstråling og kunne performe.

Når han ikke arbejder eller træner, så bruger han tiden sammen med sine kammerater og sin hund Ayka.

Derudover fotograferer Daniel en del. Billederne bruger han blandt andet på de sociale medier. Han har både en side på Instagram og Facebook, hvor han løbende lægger billeder op - eksempelvis, når han har været forbi en af sine sponsorer. I Haderslev, hvor han stammer fra, er han sponsoreret af C.O. Sportsmassage og Oles Køreskole, mens han i Aabenraa er sponseret af DNA. Profilerne hedder begge "Daniel Physiques". Men også når han skal dokumentere, hvordan det går med træningen.

Det er også Daniel selv, der har taget størstedelen af billederne til denne artikel.

- Det er jo ikke sådan noget bodybuilding i små trusser - det er mere sådan Baywatch med badebukser, siger Daniel og griner.

I foråret stiller 29-årige Daniel Pedersen op i ”Mens Physique” i Herning. Målet er at vinde og kunne gå videre til DM i samme kategori. Han skal blandt andet vurderes på, hvor veltrænet han er og om kroppen er symmetrisk. Privatfoto

Han var 21 år, da han meldte sig ind i et fitnesscenter.

- Det var der, jeg fik åbenbaringen - eller hvad man nu skal kalde det, siger han.

Fire måneder efter han fik sit medlemskort i hånden, flyttede han sammen med en kammerat med samme interesse - og siden har træning været en del af Daniels hverdag.

- Ikke altid lige intenst. Men i højere eller mindre grad, siger han og lægger ikke skjul på, at han vil være i topform - og helst hele tiden.

Annonce

Mistede sin bror

I starten af året så det ikke ud til, at Daniel ville være i stand til at stå på scenen i Herning til foråret.

- Jeg var syg med stress og depression i tre måneder, siger han.

Dagene brugte han i sengen. Spiste ikke. Drak knap noget. Tabte 12 kg.

Det var en reaktion på hans lillebror, Kaspers, alt for tidlige død.

- Den 25. april 2018 var han involveret i et frontalt sammenstød, siger Daniel.

Han er oprindeligt uddannet mekaniker - og lillebroren var på vej i storebrors fodspor.

- Min fætter var på samme værksted i Sæd ved Tønder, som der hvor min bror var. Han ringede for at spørge, hvor Kasper blev af, siger Daniel.

Han slog det i første omgang hen med, at han nok bare havde sovet over sig. Men han blev urolig.

Telefonen ringede igen. En af værkstedets kunder havde set en bil med værkstedets logo, der var kørt galt.

Her er Daniel Pedersen fotograferet ved ulykkesstedet, hvor hans lillebror Kasper døde den 25. april 2018. Det blev et vendepunkt i Daniels liv. Han var mekaniker. Det var en interesse, som han delte med sin lillebror, der var i lære som mekaniker. Nu drømmer Daniel om at komme til at arbejde med mennesker og ledelse. Privatfoto

- Jeg arbejdede i Kolding. Jeg sagde til min værkfører, at jeg var nødt til at køre, fortæller Daniel.

Han vidste ikke, at han havde talt med sin lillebror for sidste gang.

- Jeg ringede til min far. Han havde travlt, men da jeg nåede til Haderslev, ringede min far. Han var også på vej. Jeg kunne ikke få fat i min mor. Hun tog ikke telefonen. Først da jeg nåede Rødekro blev hendes telefon taget. Det var politiet, der tog den. Så vidste jeg godt, hvad klokken var slået.

Daniel fortæller gerne om sin lillebror. Fortæller om, at de var vidt forskellige.

- Han var det modsatte af mig. Spillede computer. Hvis der var noget med computer eller wi-fi, så fandt han ud af det på ti minutter. Det var han så sindssygt skarp til, siger han.

Annonce

Fremtiden bliver en anden

Det er godt to år siden, at Daniel mistede sin bror. Det har ikke kun haft indflydelse på familiens størrelse, men også på Daniels arbejdsliv. Han arbejder ikke længere som mekaniker.

- Efter min brors død har jeg bare ikke haft lyst til det, konstaterer han.

Engang i mellem hygger han sig med at skrue lidt på biler med en kammerat. Men det er slet ikke, som det var engang.

Når Daniel Pedersen ikke træner, så bruger han blandt andet tid på at gå ture med sin hund, Ayka. Derudover bruger han tid på at fotografere. Daniel Pedersen har taget dette billede af sin hund. Privatfoto

Livet endte for Kasper og resulterede i, at Daniels liv slog en uventet kolbøtte.

Efter få minutter i selskab med Daniel kan man mærke, at han er omsorgsfuld og rolig. Med en halv tømreruddannelse og en hel mekanikeruddannelse på CV'et, er han kommet frem til, at det ikke er det, han skal.

- Jeg vil gerne arbejde med ledelse og mennesker, siger han og fortsætter:

- I de seneste fire år har jeg coachet venner og bekendte med kost og træning. Det kan jeg godt lide.

I første omgang ved han, at han gerne vil være kostvejleder.

- Jeg elsker at hjælpe andre, siger han og fortsætter:

- Jeg vil gerne kunne leve af min hobby.

Annonce

Kampen tilbage

I de tre første måneder i år, hvor Daniel havde det allerværst, samlede hans adgangskort til Fitness World helt uvant støv. Nu er han tilbage i sin vante gænge med seks gange træning om ugen, den sunde diæt og de faste spisetider.

- Uden min træning, så lå jeg ved siden af min bror.

Daniel pakker det ikke ind. Han tager en slurk af sin pre-workout og fortæller, at han opsøgte en psykolog.

- Jeg var der fire gange, siger han.

Han følte ikke, at det hjalp ham. Han blev klar over, at han blev nødt til at gøre noget for sig selv. Passe på sig selv. Og det er det, han gør, når han tager træningstøjet på og passer sit program.

Han har selv kæmpet sig tilbage til livet og man kan ikke mærke, at han for bare få måneder siden var helt nede og vende.

Han vælger åbenheden for at gøre det lettere for andre:

- Det ikke er forkert. Det er ens tankegang, der bliver anderledes og det er svært at komme igennem. Når folk siger "depression", så er der mange, der bare tænker "phyyy"! Jeg føler, at det er en god ting, at jeg står frem og viser, at jeg står stærkt i dag.

Og han kan mærke, at det er træningen, der har hjulpet ham.

Han har som noget helt nyt fået en coach, der skal hjælpe ham med at finjustere kroppen frem mod konkurrencen til foråret. Og målet er klart.

- Jeg skal bare have den guldmedalje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce