Annonce
Trekantområdet

Daniel Rye stillede gratis op for FDF'erne

Daniel Rye fortalte om sit fangenskab hos Islamisk Stat.
Fotojournalist og foredragsholder Daniel Rye stillede onsdag aften op kvit og frit med sit foredrag om sit fangenskab hos Islamisk Stat i 2013-14
Annonce

Give: Hele Danmark lærte Daniel Rye at kende i sommeren 2014, da han efter 13 måneders fangenskab som gidsel hos Islamisk Stat blev frigivet, efter at der var blevet rejst en løsesum på 15 millioner kroner.

Efterfølgende turnerede Daniel Rye, der er født og opvokset i Hedegård ved Give, rundt over det meste af landet med et gribende foredrag om de forfærdelige 13 måneder som gidsel.

Onsdag aften var Daniel Rye så tilbage i Give, hvor han gav sine gamle venner i FDF i Give et hjælpende hånd.

- Grundet coronakrisen har vi måttet aflyse vores store årlige loppemarked, og det trækker tænder rent økonomisk. Vi står og mangler i omegnen 200.000 kroner, og det mener vi ikke skal gå ud over forældrene til vores FDF'ere ved øgede kontingentsatser osv. Derfor har nogle af vores ledere tænkt kreativt og fundet på, at vi skal afholde foredrag og bankospil, fortæller Leif Eriksen fra FDF'erne i Give.

Han henvendte sig til Daniel Rye, som er tidligere FDF'er i Give, og han tilbød at stille op med sit foredrag - uden at skulle have noget for det.

- Fantastisk flot gestus af Daniel. Det er i høj grad med til at give vores økonomi et stort boost, lyder det taknemmeligt fra Leif Eriksen.

Annonce

Stof til både hjertet og hjernen

Foredraget foregik i Ikærhallen i Give, hvor 180 gæster havde købt billet. Alt foregik naturligvis under coronatilpassede forhold, Daniel Rye leverede i høj grad varen på sin gamle hjemmebane.

Man kunne under det i alt to timer lange gribende foredrag høre en knappenål falde til gulvet, og det var tydeligt at se, at Daniel Rye har været afsted med sit foredrag "en 300-400 gange", som han selv sagde fra scenen.

Scenevant, professionel og hele tiden med klare menneskelige og empatiske budskaber i forhold til de budskaber og fortællinger, han leverede om sin tid både før, under og efter de 13 måneder som gidsel hos Islamisk Stat.

Vi fik 'det hele menneske' serveret på et sølvfad, og dette krydret med små humoristiske glimt gjorde foredraget, der jo nok ellers har en noget tung bagkant, til en rigtig god oplevelse, hvor man gik derfra med stof til både hjertet og hjernen.

Annonce

"Foreningslivet har anti-radikaliserende effekt"

-Jeg er glad for, at jeg kan hjælpe FDF'erne og foreningslivet. Det danske foreningsliv betyder rigtig meget for mange mennesker, her åbner man op og giver plads til alle, så man kan blive en del af et godt fællesskab. Og dermed bidrager man faktisk til en form for anti-radikalisering i samfundet, konstaterede Daniel Rye og tilføjede:

-  Mange af de fangevogtere, jeg oplevede i Syrien, var i bund og grund nogle arme, ensomme stakler, der manglede et positivt fællesskab og nogle mennesker til at give dem et godt livsindhold - og det er her, det danske foreningsliv gør det så godt, og derfor stiller jeg med glæde gratis op her i aften.

Den sympatiske Givemands foredrag og fine tilgang til hele eventen blev fortjent honoreret med stående bifald fra de 180 tilhørere - samt meget venlige blikke fra massemesteren i FDF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce