Annonce
Haderslev

Jesper Ry fra Haderslev vandt pris ved Danish Music Award: Sprang nattefesten over

Jesper Ry har fået prisen "årets forbillede" for sit arbejde med musikklasser i Haderslev Kommunes folkeskoler. De betyder, at 1400 børn nu spiller på et instrument i skoletiden. Foto: Jacob Schultz
Musikskoleleder Jesper Ry var igennem nogle turbulente døgn før, under og efter, at han fik sin Danish Music Award som "årets forbillede".

HADERSLEV: Torsdag aften overrakte musikeren Mads Langer Haderslevs musikskoleleder Jesper Ry en statuette - det fysiske bevis på at han blev kåret til "årets forbillede" under Danish Music Award 2019.

Overrækkelsen blev højdepunktet efter et par hektiske døgn for 44-årige Jesper Ry, og da selve prisfesten var slut, valgte prisvinderen og hans hustru, Trine Rizt Andersson, at tage tilbage til hotellet i stedet for at deltage i nattefesten på Damhuskroen.

Annonce
Og så havde jeg 60 sekunder til at fyre min tale af.

Jesper Ry, musikskoleleder

Fik en øl

- Vi valgte at tage tilbage til hotellet, hvor jeg fik en øl, og så sov jeg klokken 24, fortæller Jesper Ry i telefonen fredag på vej hjem mod Jylland, hvor han skal i direkte tv. Dagen inden prisfesten havde han været i "Go´ Aften Danmark":

- Så begyndte det at rulle på de sociale medier, og jeg var helt smadret i går (torsdag. red), fortæller Jesper Ry.

Jesper Ry og hans kone var, inden showet gik i gang, inviteret med til DMA-reception på balkonen i KB hallen med champagne og pindemadder. Herefter var de sammen med de øvrige nominerede, og forinden var deltagerne blevet briefet i, hvordan de skulle indtage scenen og komme igennem VIP-indgangene.

60 sekunders tale

- Det var meget stort at få prisen af Mads Langer. Han er en utrolig dygtig musiker, mener Jesper Ry, der var på scenen sammen med Mads Langer i et minut:

- Og så havde jeg 60 sekunder til at fyre min tale af. Jeg havde da lidt kriller i maven. Det skal man have, mener prisvinderen, der talte for godt 2000 gæster i KB-hallen.

Jesper Ry har fået "årets forbillede"-prisen som anerkendelse af hans indsats for at få børn til at spille musik i skolen. Han, der har været leder af musikskolen siden 2010, satte for fire år siden gang i et forsøg, hvor elever skulle have undervisning i et instrument.

Det er siden vokset til 62 musikklasser i folkeskolerne, hvor 1400 børn i dag spiller.

I en pressemeddelelse forud for Danish Music Award skriver Lasse Lindholm fra DMA-Akademiet, at Jesper Ry er valgt, fordi skabelsen af musikklasserne er "et inspirerende og prisværdigt projekt , som har krævet store visioner og hårdt arbejde".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce