Annonce
Haderslev

Jesper Ry fra Haderslev vandt pris ved Danish Music Award: Sprang nattefesten over

Jesper Ry har fået prisen "årets forbillede" for sit arbejde med musikklasser i Haderslev Kommunes folkeskoler. De betyder, at 1400 børn nu spiller på et instrument i skoletiden. Foto: Jacob Schultz
Musikskoleleder Jesper Ry var igennem nogle turbulente døgn før, under og efter, at han fik sin Danish Music Award som "årets forbillede".

HADERSLEV: Torsdag aften overrakte musikeren Mads Langer Haderslevs musikskoleleder Jesper Ry en statuette - det fysiske bevis på at han blev kåret til "årets forbillede" under Danish Music Award 2019.

Overrækkelsen blev højdepunktet efter et par hektiske døgn for 44-årige Jesper Ry, og da selve prisfesten var slut, valgte prisvinderen og hans hustru, Trine Rizt Andersson, at tage tilbage til hotellet i stedet for at deltage i nattefesten på Damhuskroen.

Annonce
Og så havde jeg 60 sekunder til at fyre min tale af.

Jesper Ry, musikskoleleder

Fik en øl

- Vi valgte at tage tilbage til hotellet, hvor jeg fik en øl, og så sov jeg klokken 24, fortæller Jesper Ry i telefonen fredag på vej hjem mod Jylland, hvor han skal i direkte tv. Dagen inden prisfesten havde han været i "Go´ Aften Danmark":

- Så begyndte det at rulle på de sociale medier, og jeg var helt smadret i går (torsdag. red), fortæller Jesper Ry.

Jesper Ry og hans kone var, inden showet gik i gang, inviteret med til DMA-reception på balkonen i KB hallen med champagne og pindemadder. Herefter var de sammen med de øvrige nominerede, og forinden var deltagerne blevet briefet i, hvordan de skulle indtage scenen og komme igennem VIP-indgangene.

60 sekunders tale

- Det var meget stort at få prisen af Mads Langer. Han er en utrolig dygtig musiker, mener Jesper Ry, der var på scenen sammen med Mads Langer i et minut:

- Og så havde jeg 60 sekunder til at fyre min tale af. Jeg havde da lidt kriller i maven. Det skal man have, mener prisvinderen, der talte for godt 2000 gæster i KB-hallen.

Jesper Ry har fået "årets forbillede"-prisen som anerkendelse af hans indsats for at få børn til at spille musik i skolen. Han, der har været leder af musikskolen siden 2010, satte for fire år siden gang i et forsøg, hvor elever skulle have undervisning i et instrument.

Det er siden vokset til 62 musikklasser i folkeskolerne, hvor 1400 børn i dag spiller.

I en pressemeddelelse forud for Danish Music Award skriver Lasse Lindholm fra DMA-Akademiet, at Jesper Ry er valgt, fordi skabelsen af musikklasserne er "et inspirerende og prisværdigt projekt , som har krævet store visioner og hårdt arbejde".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];