Annonce
Tønder

Danish Music Award: Tønder-duo indstillet som årets nye navn

Det er ikke mindst Mallemuks debutalbum med navnet "Mallemuk", der er årsag til, at Joakim Okkels og Michael Mogensen er blevet nomineret til "Årets nye danske rootsnavn" forud for DMA-showet i Tønder den 27. november. Foto: Martin Franciere
Når det stort anlagte Danish Music Awards Roots-show går over scenen i Schweizerhalle sidst i november er det lokale band Mallemuk blandt de nominerede. - Det er en fed anerkendelse, at der bliver lagt mærke til, hvad vi laver, lyder det fra Joakim Okkels.

TØNDER: - Og vinderen er...

Der vil helt sikkert være spændt atmosfære og musestille, når disse tre ord falder lørdag aften den 27. november i Schweizerhalle i Tønder.

For hvem vinderen bliver, når statuetterne i dette års "Danish Music Awards Roots 2021" skal fordeles, står helt hen i det uvisse.

Annonce

Sikkert er det, at der vil være to lokale drenge, der vil følge slagets gang med ekstraordinær stor interesse. Joakim Okkels og Michael Mogensen, der tilsammen udgør duoen Mallemuk, er nemlig blandt de nominerede i kategorien "Årets nye danske rootsnavn".

- Det er en fed anerkendelse, at der bliver lagt mærke til, hvad vi laver, lyder det fra Joakim Okkels.

I den nævnte kategori er i alt seks grupper/solister nomineret. Det er en broget skare, lige fra vokalsolister til instrumentalmusikere, og så altså Mallemuk, der både kan det ene og det andet. Hvem der løber med sejren, er ifølge Joakim Okkels, fuldstændig umuligt at forudsige.

- Der er virkelig hård konkurrence, det er også svært at sige, hvad dommerne vægter. Vi vil selvfølgelig gerne vinde, og krydser fingre. Lige nu er det stort at være nomineret, efter showet er det kun fedt, hvis man har vundet, siger Joakim Okkels.

DMA Roots

Fra 2001 og frem til 2009 fandt Danish Music Awards Folk sted i Tønder. Derefter blev arrangementet afholdt i København en årrække.

I 2016 vendte prisfesten tilbage til Tønder, og i 2017 fandt den sted i Aarhus.

I 2019 fusionerede DMA Folk og DMA World ved en prisfest i København.

Prisfesten 2020 fandt også sted i København nu under navnet DMA Roots.

Roots er den samlende betegnelse for et bredt og mangfoldigt genreområde, der indeholder al den musik og alle de genrer, der på den ene eller anden måde formidler, viderefører eller lader sig inspirere af musikalske traditioner og rødder. Nære såvel som fjerne.

DMA-showet den 27. november er gratis,  men der er ikke flere billetter tilbage.

Han ved, hvad han taler om. Sammen med Michael Mogensen var han tidligere på årets nomineret til den prestigefyldte Gaffa-pris. Mallemuk vandt ikke, men fik til gengæld en bragende god anmeldelse af debut-albummet med titlen "Mallemuk".

- De har skabt et debutalbum, der emmer af sammentømrethed. Ikke kun på flerstemmigheden og instrumenternes rollefordeling, men også på selve sangskrivningen; det lyder af enighed, ligefrem venskab, skrev anmelder Henrik Felter.

Mallemuk

Da Joakim Okkels sammen med Michael Mogensen modtog mailen med beskeden om DMA Roots- nomineringen, lagde duoen spontant følgende besked op på:

- Musikken betyder alt for os, så det er altid skønt, når nogen værdsætter vores sange og fortællinger.

Det er en fed anerkendelse, at der bliver lagt mærke til, hvad vi laver.

Joakim Okkels, musiker, Mallemuk, Tønder

Netop fortællingerne er en del af af Mallemuks-dna, og til denne dna hører også historien om duoens navn. Den er nærmest taget ud af den virkelige verden. Da Joakim Okkels, der ud over at være musiker også er uddannet skibsbygger, sejlede i oprørt hav mellem Norge og Shetland, satte sig ned og begyndte at skrive på en sang, kom der ud af ingenting pludselig en stormfugl, en Mallemuk, den fulgte båden - og sangskrivningen - et stykke tid som en slags følgesvend. Og det har navnet så altså gjort lige siden.

Annonce
Tønder For abonnenter

Friske regnskabstal: Her er ugens regnskaber fra Tønders virksomheder

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce