Annonce
Læserbrev

Danmark bør lukke grænsen for flygtninge og træde ud af flygtningekonventionen

Læserbrev: Flygtninge er belastende for dansk økonomi med mindst 33 milliarder pr. pr. år i årene fremover.

Danmark bør gøre som Japan og lukke grænsen, og træde ud af FN's Flygtningekonvention. Danmark er det land i verden, der er mest belastet af flygtninge og bruger tre gange så mange penge pr. flygtning som vore svenske naboer.

Kun 57 % af de mandlige flygtninge, der har været i Danmark i tre år, er i arbejde. Gruppen bliver aldrig et økonomisk levedygtigt svar på virksomhedernes mangel på arbejdskraft.

Der er strammet lidt op, men slet ikke nok. I stedet for lappeløsninger skal problemerne løses en gang for alle som f.eks. afvise alle flygtninge ved grænsen. Stop for familiesammenføringer. Stop for udstedelse af permanente opholdstilladelser Og sidst, men ikke mindst, udmeldelse af Flygtningekonventionen, hvis oprindelige formål var at beskytte fordrevne mennesker inden for Europa.

Konventionen hjælper i dag i stor udstrækning ressourcestærke, der i dyre domme kan betale menneskesmuglere for rejsen til Europa, medens de svageste efterlades tilbage i nærområderne. Flygtningekonventionen er en belastning, som ingen kan være tjent med, og som bevirker, at de forkerte hjælpes.

Hjælpen skal kanaliseres til nærområderne.

Jeg håber, at blå blok, også venstre, vil samle sig om at arbejde for gennemførelse af disse indlysende og nødvendige ændringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce