Annonce
Sport

Danmark er klar til EM-finalen i parabordtennis

Sergio Moraes/Reuters
Peter Rosenmeier og Henrik Korndahl Brammer vandt sikker over Slovakiet i EM-semifinalen.

Det danske herrelandshold i parabordtennis spiller lørdag om guld ved EM i Helsingborg.

Danskerne kvalificerede sig til slutkampen i overlegen stil ved at slå Slovakiet med 2-0 i semifinalen fredag aften.

Doublen med Peter Rosenmeier og Henrik Korndahl Brammer hentede den første af to sikre danske sejre ved at slå det slovakiske par med 11-3, 11-7 og 11-2.

Derefter vandt Rosenmeier på egen hånd over Miroslav Jambor - også her uden sættab. Danskerens sejrscifre lød på 11-4, 13-11, 11-6.

Dermed var kampen afgjort, og der blev ikke behov for at afvikle den anden single, hvor Henrik Korndahl Brammer skulle have været i aktion.

I finalen venter et opgør mod Spanien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce