Annonce
Sport

Danmark får ingen sydkoreansk hjælp i jagt på OL-billet

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Holland bankede Sydkorea med 40-33. Dermed kan Danmark i bedste fald blive nummer syv ved VM.

Danmarks håndboldkvinder fik ingen kortere vej til en plads i OL-kvalifikationen, da Holland bankede Sydkorea i onsdagens første kamp ved VM.

Som følge af den hollandske sejr på 40-33 kan Danmark i bedste fald blive nummer syv ved VM, hvilket er kravet for at få en plads i OL-kvalifikationen.

Havde sydkoreanerne fået point i kampen, kunne Danmark med en sejr over Serbien sikre en femte- eller sjetteplads i turneringen og dermed en plads i OL-kvalifikationen.

I stedet udløser en dansk sejr over Serbien en kamp om syvendepladsen, der er nødvendig for at opnå en plads i OL-kvalifikationen. Vinder Danmark ikke over Serbien, er OL-drømmen brast.

Havde Klavs Bruun Jørgensen og resten af den danske landsholdsdelegation et øje på opgøret mellem Sydkorea og Holland, ville landstræneren hurtigt kunne se, at der næppe var hjælp på vej.

Midtvejs i første halvleg var hollænderne foran med ti mål, og kampen virkede afgjort, inden sydkoreanerne fandt fodfæste.

Med den komfortable føring forsvandt nerven i kampen, og ingen af holdene spillede sig for alvor ud. Det var mest tydeligt på de to holds sløsede forsvarsspil.

Med sejren holder Holland liv i håbet om at komme i semifinalen. Hollændernes skæbne afhænger af opgøret mellem Norge og Tyskland senere onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce