Annonce
Indland

Danske Leonora går videre til finalen i Eurovision

Amir Cohen/Reuters
Torsdag aften var det Danmarks tur til at synge i Eurovisions semifinale. Det blev til en finaleplads.

Danmark blev torsdag aften stemt videre til finalen i Eurovision. Dermed skal Leonora Colmor Jepsen, der repræsenterer de rød-hvide farver, synge om sejren med nummeret "Love Is Forever" på lørdag.

Det er tredje år i træk, Danmark kvalificerer sig til finalen. Før det var der to dystre år - 2015 og 2016 - hvor Eurovision-finalen foregik uden danske bidrag.

Bookmakerne var på forhånd meget i tvivl om, hvorvidt Danmark ville kvalificere sig til finalen, men det lykkedes altså at sikre stemmer og point fra seere og juryer i Europa.

Den danske sang er skrevet af Emil Lei, Melanie Wehber og Lise Cabble. Sidstnævnte stod bag det danske vinderhit "Only Teardrops", som Emmelie de Forest sang tilbage i 2013.

Blandt årets favoritter til sejren er Holland, Rusland og vores naboer fra Sverige, der stiller op med John Lundvik, et gospelkor og sangen "Too Late For Love", der allerede er et radiohit i Danmark. Alle tre lande dystede mod Leonora i torsdagens semifinale.

Vores naboer i Norge kan også glæde sig til endnu en tur på Eurovision-scenen.

I alt har 20 lande kvalificeret sig fra de to semifinaler, der har fundet sted tirsdag og torsdag, og som har til formål at sortere en del af de mange bidrag fra inden finalen lørdag.

Tidligere på ugen gik blandt andet Island, San Marino og Grækenland videre til finalen.

Storbritannien, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig er garanteret en plads i finalen, fordi de betaler den største del af Eurovision-gildet. Israel, der i år er værtsland, dyster heller ikke før lørdag.

To lande har i år meldt fra til Eurovision, nemlig Bulgarien og Ukraine. Derfor er der i år 41 lande i konkurrencen - heraf skal altså 26 dyste om sejren.

Sidste år gik Danmark videre til finalen, da Rasmussen og hans vikingekor charmerede Europa og året før det lykkedes det for Anja Nissen at synge Danmark videre med sangen "Where I Am".

Eurovision bliver i år afholdt i Tel Aviv, fordi Israel vandt Eurovision sidste år med sangerinden Nettas "Toy".

Det er fjerde gang, Israel har vundet musikkonkurrencen.

Danmark har vundet Eurovision tre gange - senest i 2013.

Finalen i Eurovision finder sted lørdag og sendes direkte på DR1 klokken 21.00.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce