x
Annonce
Danmark

Danmark giver otte millioner til bekæmpelse af coronavirus

Heidi Levine/Ritzau Scanpix
Danmark yder et millionbidrag til WHO's krisefond, der koordinerer indsatsen mod det dødelige coronavirus.

Danmark giver otte millioner kroner til en international indsats mod coronavirus.

Annonce

Det meddeler Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det internationale samfund har et fælles ansvar for at agere sammen til støtte for Kina og for at sikre forebyggelse i lande med svage og sårbare sundhedssystemer, siger udviklingsminister Rasmus Prehn (S).

De otte millioner kroner er et bidrag til verdenssundhedsorganisationens (WHO) krisefond til globalt beredskab og respons i det igangværende udbrud af coronavirus.

- Det er vigtigt, at Danmark tager et medansvar i den globale indsats mod sundhedskriser, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

- Den aktuelle situation med COVID-19 (coronavirus, red.) har for alvor vist, hvor vigtigt det er, at WHO er i stand til sætte hurtigt ind, når vi oplever sygdomsudbrud.

- Og jo mere effektiv den globale indsats er, jo bedre beskyttet er vi også i Danmark, siger han.

Det første tilfælde af coronavirus blev opdaget i december sidste år i Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen i det østlige Kina.

Over 2000 mennesker er døde på grund af coronavirus, mens omkring 75.000 er blevet smittet.

Cirka 99 procent er blevet smittet i Kina, og omkring 99,6 procent af dødsfaldene er registreret i Kina.

WHO koordinerer det globale beredskab mod det igangværende udbrud.

WHO vurderer stadig, at risikoen for spredning i Kina er "meget høj", og at risikoen for regional og global spredning er "høj", fremgår det i pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet.

Danmark støttede i 2018 WHO-krisefonden med 20 millioner kroner under det seneste udbrud af ebola i Afrika.

/ritzau/

Link til artikel fra Udenrigsministeriet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce