Annonce
Sport

Danmark har brug for islandsk EM-hjælp: Vi krydser fingre

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Island skal vinde over Ungarn onsdag, hvis Danmark skal have mulighed for at avancere til mellemrunden ved EM.

Den tidligere danske håndboldlandstræner Gudmundur Gudmundsson kan onsdag give en hjælpende hånd til sin tidligere trup, når han som landstræner for Island møder Ungarn ved EM.

Danskerne er nemlig afhængige af, at Island slår ungarerne, hvis de danske verdensmestre ikke allerede skal forlade EM-slutrunden inden mellemrunden.

- Nu har vi brug for deres hjælp, for nu har vi pisset det væk eller i hvert fald ud af vores egne hænder, siger den danske forsvarsekspert Henrik Møllgaard.

Han var sammen med resten af det danske hold med til at spille uafgjort mandag aften mod Ungarn efter en sløj dansk indsats, der langtfra matchede sidste års VM-takter.

Lørdag tabte holdet med 30-31 til Island, og derfor hænger de danske EM-muligheder efterhånden i en tynd tråd.

Men Møllgaard regner med, at islændingene vil gå efter sejren onsdag.

For selv om de allerede er sikret en plads i mellemrunden, kan Island med en sejr over Ungarn også sikre sig førstepladsen i gruppe E og dermed tage to point med videre i turneringen.

- De har brug for et resultat. Skal de ud og lave noget stort i denne her turnering, så skal de vinde. Og der er heller ikke nogle af de spillere eller Gudmundur, som har spekuleret i resultater.

- Det gavner kun dem selv at vinde, og jeg tror ikke, at de ser nogen større glæde i at ødelægge deres egne chancer ved at slå os ud. Det er de sådan set ligeglade med, siger han.

Det er ikke sjovt, at Danmarks skæbne nu er i Islands hænder, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Nu kan vi ikke selv afgøre det. Nu er vi nødt til at håbe på vores islandske kammerater, hvis man kan kalde dem det. Det er de i hvert fald onsdag. Men det er ikke rart, at det afhænger af dem, siger han.

Han har svært ved at svare på, om Island er et bedre hold end Ungarn, men han regner med, at islændingene vil gøre deres ypperste for at vinde.

- Det gælder jo også for Island om at få point med over, men Ungarn har vist sig at være et rigtig godt hold, så vi må krydse fingre, siger landstræneren.

Skulle Island vinde, kræver det dog stadig, at Danmark vinder over Rusland for at være sikker på avancement fra gruppespillet. Hvis Ungarn kun taber med et enkelt mål, skal Danmark vinde med mindst to mål over russerne.

Kampen mellem Island og Ungarn fløjtes i gang onsdag klokken 18.15, mens Danmarks kamp mod Rusland begynder 20.30.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce