Annonce
Indland

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

283 er bekræftet smittet med B117-varianten af corona i Danmark. Yderligere 28 er døde med corona på et døgn.

Der er registreret 889 nye coronasmittede blandt 103.825 prøver i Danmark det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) søndag.

Det giver en positivprocent på 0,86, hvilket er den laveste i mere end tre måneder.

Positivprocenten angiver, hvor stor en del af de test, der er kommet svar på det seneste døgn, som har givet et positivt prøvesvar.

Antallet af indlæggelser stiger med 20 til 799, men det skal ses i lyset af, at der normalt bliver udskrevet færre patienter i weekenderne. Derudover er yderligere 28 døde med virusset.

Samtidig viser tallene, at der er fundet i alt 283 tilfælde af smitte med B117 blandt borgere i Danmark, hvilket er 17 flere end lørdag.

Det tager længere tid at analysere prøverne for den britiske variant. Derfor er der et vist efterslæb på tallene.

Den britiske variant har indtil videre været i 8,2 procent af de analyserede positive prøver i uge 2, hvor der dog ikke er analyseret så mange endnu.

Det er en stigning fra 3,8 procent i uge 1 og 2,4 procent ugen før.

Dagens smittetal giver samlet set grobund for en forsigtig optimisme. Det vurderer Eskild Petersen, der er adjungeret professor i infektionssygdomme ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

- Vi holder smittetrykket på et niveau, hvor vi tilsyneladende får presset det nedad. Det er rigtig dejligt, siger han.

Alligevel bør vi ikke ændre på nogen restriktioner før tidligst 7. februar, hvor de nuværende restriktioner i første omgang er forlænget til.

- Der har vi data for, hvordan den britiske variant spreder sig i samfundet.

- Det er enormt vigtigt at være sikker på, før vi træffer beslutninger de kommende uger, siger Eskild Petersen.

Hos Statens Serum Institut siger konstitueret faglig direktør Tyra Grove Krause i en pressemeddelelse, at den britiske variant spreder sig som forventet.

- Stigningen skyldes, at den er mere smitsom end de andre varianter. Der er geografiske forskelle i andelen af smittede med B117, men tallene skal tolkes med forsigtighed for den seneste uge, da der indtil videre er tale om relativt få analyser fra uge 2.

- De samlede smittetal for alle varianter er stadigt faldende, men det skyldes altså alene et fald i de varianter, der ikke er B117, siger hun.

Desuden har Danmark bekræftet det første tilfælde af smitte med en sydafrikansk mutation af coronavirus. Det meldte SSI ud lørdag.

Den smittede er fra Sjælland, og smitten forbindes med en rejse til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater.

De seneste tal for antal vaccinerede mod corona i Danmark viser, at der nu er 12 personer, som er færdigvaccineret. I alt 166.999 personer har påbegyndt vaccination med enten vaccinen fra Pfizer og BioNTech eller Moderna.

Det betyder, at 2,86 procent af danskerne har påbegyndt vaccinationen mod coronavirus.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce