Annonce
Sydjylland

Danmark lukker ned: 17-årige Mikkel vil hjælpe familier påvirket af corona

Mikkel Blume Schmidt går til daglig på Vejen Business College, men da skolen er lukket, tilbyder han nu hjælp til at passe andres børn. Privatfoto.
17-årige Mikkel Blume Schmidt fra Vejen er en af de danskere, som har tilbudt at hjælpe med at passe børn for forældre udfordret af coronavirussen. Han kan ikke selv gå i skole i de kommende uger, da den er lukket, og derfor vil han gerne hjælpe, hvor han kan.

En hjælpende hånd: Med Mette Frederiksens (S) udmelding om, at alle skoler og dagtilbud fra på mandag lukker ned på grund af coronavirussen, står en række forældre nu i en svær situation. De har nemlig ikke mulighed for selv at passe børnene, da arbejdet kalder.

Den udfordring har fået flere til at tilbyde at hjælpe forældre med at passe deres børn.

En af dem er Mikkel Blume Schmidt fra Vejen. Han er 17 år, og normalt bruger han hverdagen på skolebænken på Vejen Business College, hvor han går i 2.g. Men nu, hvor regeringen har lukket alle landets uddannelsesinstitutioner, har Mikkel Blume Schmidt pludselig tid på hånden. Og derfor har han lavet et opslag på Facebook, hvor han tilbyder at hjælpe med at passe andres børn.

- Jeg sad sammen med nogle kammerater i går aftes, og vi snakkede om, hvor meget det kommer til at presse vores samfund, at så meget lukker ned. Samtidig er der nogle, der for eksempel arbejder i sundhedssektoren og hos politiet, som ikke bare kan tage hjem. Og så fik jeg idéen, at jeg gerne ville hjælpe med at passe deres børn, fortæller Mikkel Blume Schmidt.

Fodbold og PlayStation

Mikkel Blume Schmidt tilbyder primært at passe drenge. Og gerne i alderen fem til 12 år. For dem kan han nemlig lave nogle aktiviteter med, som han selv er god til og glad for.

- Jeg spiller selv fodbold, og har gjort det hele mit liv. Derudover spiller jeg også gerne PlayStation. Men jeg kan også sagtens lege med Lego, eller hvad der ellers er at lave. Det har jeg jo selv gjort som barn, siger den 17-årige Vejen-dreng.

Han tænker, at han kan varetage at passe to børn på samme tid.

- Jeg har jo ikke licens til at være dagpleje, lyder det fra Mikkel Blume Schmidt med et smil på læben.

Mikkel slog sit opslag op omkring klokken et onsdag nat, og indtil videre har han ikke fået nogle henvendelser fra folk, som gerne vil tage imod hans hjælp. Men han har fået mange tilkendegivelser fra folk, som synes, at det er et flot tiltag.

Nu opfordrer Mikkel Blume Schmidt sine jævnaldrende til at gøre som ham.

- Dem, der arbejder i sundhedssektoren og hos politiet, hjælper os 365 dage om året. Hvorfor ikke hjælpe dem et par dage?, lyder det fra Mikkel Blume Schmidt.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce