Annonce
Sport

Danmark Rundt-førertrøje giver Mads Würtz selvtillid

Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix
Mads Würtz Schmidt blev torsdag nummer tre på enkeltstarten i Danmark Rundt, men tog den samlede føring.

Den danske cykelrytter Mads Würtz Schmidt var både glad og skuffet, da han torsdag kom i mål efter den 17 kilometer lange enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

Det lykkedes nemlig ikke den danske profil, der kører for det sammensatte danske hold, Team PostNord Danmark, at vinde kampen mod uret, men med den tredjebedste tid fører han samlet løbet.

- Jeg tager førertrøjen som en lille sejr. Det kan godt være, der ikke står nummer et ud for resultatlisten i dag, men lige bagved står der et lille ettal, fordi jeg har denne her trøje.

- Det er jeg rigtig glad for, og det er kulminationen på en periode, der har været rigtig opadgående. Og det giver mig selvtillid med til fredag, så det er rigtig fedt, siger Mads Würtz Schmidt.

Han kørte torsdagens enkeltstart i tiden 19 minutter og 46 sekunder og var dermed 11 sekunder langsommere end vinderen, Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm). Nummer to på enkeltstarten blev Rasmus Quaade (Riwal Readynez).

- Jeg ville gerne have været øverst på podiet for enkeltstarten også, men det er nogle stærke folk, jeg kører imod. At blive slået med kun 11 sekunder af Toft Madsen er et godt resultat. Det er længe siden, jeg har været så tæt på ham i en enkeltstart.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg led og havde ikke så gode ben, som jeg havde onsdag. Men der var en masse at kæmpe for, så jeg måtte grave dybt, siger Mads Würtz Schmidt, der til dagligt kører for World Tour-holdet Katusha.

- Det var en vigtig etape, og det var vigtigt at slutte som den bedste af klassementfolkene, og at have førertrøjen er jo ikke helt skidt, så vi skal ud og forsvare den.

Fredag køres årets kongeetape fra Holstebro til Vejle.

Løbet slutter søndag på Frederiksberg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce