Annonce
Sport

Danmark Rundt kan blive afgjort på Vejles dødsstigning

Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Den berygtede Kiddesvej skal bestiges tre gange af rytterne i Danmark Rundt, inden målstregen på 3. etape.

Fredag bliver det bogstaveligt talt op ad bakke for rytterne i PostNord Danmark Rundt-feltet, der skal tilbagelægge 200 kilometer på 3. etape.

Årets kongeetape slutter med tre omgange på rundstrækningen i Vejle, hvor den berømte og berygtede Kiddesvej venter.

Vejen er 400 meter lang og stiger i gennemsnit 11,1 procent og 21 procent, hvor den er stejlest.

Dermed venter der noget af en opgave for selv de stærkeste ryttere, når feltet når til fjordbyen.

- På Kiddesvej skal man angribe bakken, ellers kommer man ikke med over. Og så skal man lukke øjnene og køre alt det, man kan, siger Mads Würtz Schmidt.

Han kører for det sammensatte danske hold, Team PostNord Danmark, og kørte sig efter torsdagens enkeltstart i løbets førertrøje. Den vil han gerne forsvare på fredagens hårde rute.

- Vi må tage det, som det kommer og forsøge at få det ud til vores fordel.

- Jeg tror og håber på, at holdet kan hjælpe mig. Jeg er selv i god form, men vi er nødt til at tage det dag for dag, siger han.

Mads Würtz Schmidt blev nummer tre på torsdagens enkeltstart, men kørte hurtigt nok til at tage den samlede føring i løbet.

Han er dog kun 24 hundrededele foran Niklas Larsen (ColoQuick) på andenpladsen.

På tredjepladsen ligger Rasmus Quaade (Riwal Readynez), mens Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon) er nummer fire, men blot fire sekunder efter Würtz Schmidt.

Dermed øjner 20-årige Bjerg en mulighed for at køre sig helt i front fredag.

- Vejle-etapen bliver meget afgørende. Jeg skal godt ind på omgangen, og så må jeg se på Kiddesvej de sidste par omgange, om jeg kan gøre noget, siger han.

Kongeetapen starter i Holstebro, hvor rytterne bliver sendt afsted klokken 12.25. De forventes i mål i Vejle omkring klokken 17.20.

Lørdag køres næstsidste etape fra Korsør til Asnæs Indelukke, mens løbet slutter søndag med en rute fra Roskilde til Frederiksberg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce