x
Annonce
Sport

Danmark sender 22 spillere til badminton-EM

Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen og herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup skal forsøge at genvinde EM-guld i Kiev.

Anders Antonsen, Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt er blandt de 22 badmintonspillere, der skal repræsentere Danmark ved det individuelle EM i år, som spilles i Kiev fra 21.-26. april.

Annonce

Det skriver badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Landstræner Kenneth Jonassen er godt tilfreds med, at Danmark sender så stort et hold afsted til mesterskabet.

- Jeg synes, at antallet af spillere, vi har med, er et meget godt symbol på vores generelle styrke i Europa. Derfor er vores ambition selvfølgelig også at vise, at vi er den stærkeste europæiske nation.

- I sig selv er EM et vigtigt mesterskab for os, men i år er det ikke mindst af ekstra høj prioritet, i kraft af at det er den sidste turnering i OL-kvalifikationen, siger cheflandstræneren i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

For to uger siden vandt både det danske herre- og damelandshold EM for hold i Frankrig. Herrerne vandt turneringen uden at tabe et eneste sæt på vejen til guldet. Det er første gang i historien, at det sker.

Det individuelle EM blev senest afholdt i 2018. Sidste år erstattede den europæiske pendant til OL, European Games, mesterskaberne.

Her vandt Anders Antonsen og Mia Blichfeldt guld.

I 2018 vandt Viktor Axelsen guld i herresingle, mens Kim Astrup og Anders Skaarup strøg til tops i double.

De udtagne spillere til EM individuelt 2020 er:

Herresingle: Anders Antonsen, Jan Ø. Jørgensen, Rasmus Gemke og Viktor Axelsen.

Damesingle: Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Julie Dawall og Line Christophersen.

Herredouble: Anders Skaarup/Kim Astrup og Mads Conrad-Petersen/Mathias Boe.

Damedouble: Alexandra Bøje/Mette Poulsen, Amalie Magelund/Freja Ravn og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen.

Mixeddouble: Alexandra Bøje/Mathias Christiansen, Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby og Niclas Nøhr/Sara Thygesen.

/ritzau/

Læs nyheden på Badminton Danmarks hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce