Annonce
Sport

Danmark smadrer Georgien 14-0 i EM-kvalifikationen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De danske fodboldkvinder tog deres næststørste sejr nogensinde med 14-0 over Georgien i EM-kvalifikationen.

Det er sjældent, at man efter første halvleg af en fodboldkamp er foran 10-0 og egentlig har en fornemmelse af, føringen kunne have været større.

Men lige præcis sådan må kvinderne på det danske fodboldlandshold have haft det, da de tirsdag aften udraderede Georgien med 14-0 i EM-kvalifikationen.

Det var den næststørste sejr til kvindelandsholdet i historien. Den største var på 15-0 i 2009 - også dengang var det mod Georgien.

Stine Larsen, Pernille Harder og Nadia Nadim scorede hattrick, mens Nicoline Sørensen lavede to mål.

Sejren betyder, at Danmark fortsætter den indtil videre perfekte kvalifikation til EM-slutrunden i 2021. Efter fem kampe har danskerne maksimumpoint i gruppe B.

Alligevel rækker det kun til en andenplads, for Italien, der har spillet en kamp mere, vandt tidligere tirsdag med 5-0 over Malta og har ligeledes gjort rent bord i gruppen.

I det omvendte opgør i Tbilisi i oktober blev det til en dansk sejr på 2-0. Georgiens spillere drømte formentlig om en gentagelse, da det allerede i det fjerde minut stod 1-0 tirsdag aften.

En svag afslutning fra Nadia Nadim blev ikke afvist af Georgien-målmand Tatia Gabunia, og så var Danmark på 1-0.

Det startede en sand lavine af danske mål. Stine Larsen var afsender på de to næste danske mål, og det blev 4-0, da Sofie Svavas hjørnespark fandt vej til nettet via en georgisk hårtot og Nadim inde på stregen.

Danmark scorede mål i det 26., 27. og 28. minut, og georgierne kunne næppe tro deres egne øjne, da Pernille Harder hamrede et frispark i nettet til 7-0 med ti minutter til pause.

Gæsterne havde svært ved at håndtere de danske dødbolde, som skabte mål på samlebånd.

Nadims anden fuldtræffer til 8-0 kom efter et hjørnespark, og Harder blev også dobbelt målscorer på en frisparksperle med halvlegens sidste mål.

Harders andet mål sørgede for en nærmest surrealistisk pauseføring på 10-0.

En føring, der førte til tre georgiske udskiftninger. Blandt andet på målmandsposten, hvor Tatia Gabunia blev erstattet af Teona Sukhashvili.

Det satte en midlertidig stopper for den danske målfest. Danskerne væltede sig i chancer, men nu gik bolden oftest uden om målet.

Stine Larsens hattrick blev dog en realitet efter 53 minutter, men herefter skulle publikum i Viborg vente 20 minutter på næste scoring.

Den kom, da Harder pandede et indlæg i nettet ved bageste stolpe.

Indskiftede Nanna Christiansen øgede med et missil til 13-0, før Rikke Madsen satte punktum for kampen og kvindernes landsholdsår med sit mål i slutminutterne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Lars Olsen: Defensiven skal styrkes

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce