Annonce
Nordtyskland

Danmark spærrer handicappet ude fra genoptræning

Fra søndag til mandag blev knap 600 afvist ved den danske grænse på grund af de nye coronaregler. Blandt de afviste var medarbejdere i danske virksomheder og mindst en handicappet, der skulle til genoptræning.
Annonce

FLENSBORG: Min mand er handicappet, dansk statsborger, men kan ikke komme til taleundervisning i Bov, fordi taxachaufføren ikke vil betale 230 kroner for en coronatest. Taxachaufføren skal ikke engang ud af sin bil. Det er tåbeligt og synd for min mand.

Sådan skriver en ægtefælle på Flensborg Avis’ facebookside. Mange andre blev i weekenden og mandag ramt af den danske regerings pludselige stramninger som følge af corona.

- Vi skal jo kunne fremvise en negativ coronatest, men hvor skulle vi få den fra, og den koster jo også penge, siger vognmand Ulu Artin fra hyrevognsfirmaet Yellow Cap.

Han vil dog nu overveje at lade chauffører teste hos Falck i Handewitt lige vest for Flensborg.

I Harrislee sidder der et dansk-rumænsk ægtepar og undrer sig såre. Ana-Mari Tataru Kjær og Søren Bækhøj Kjær er begge udviklingsingeniører hos Danfoss i Gråsten.

- Kan I forklare os logikken i, at jeg som dansk statsborger frit kan køre til min arbejdsplads i Gråsten, mens min kone, der er rumænsk statsborger, skal have en test. Vi sidder på kontor 100 meter fra hinanden. Når regeringen melder den slags ud fem minutter i fyraften, så gør de det skam ikke let for os pendlere, siger Søren Bækhøj Kjær.

Parret arbejder for øjeblikket hjemmefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce