Annonce
Tønder

Danmarks Østersfestival bød på hæsblæsende konkurrence

Udvalgte kokke dystede til Danish Oyster Cup om at være hurtigst til at åbne 30 østers på den flotteste måde. Vinderen blev Jesper Knudsen forrest i billedet.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Søndag kunne man opleve en konkurrence i at åbne østers hurtigst og flottest. Det fandt sted på Danmarks Østersfestival, som for første gang var at finde på Rømø.

Første weekend i efterårsferien kunne man på Enjoy Resorts Rømø opleve åbningen af Danmarks Østersfestival, som for første gang løb af stablen på øen. De forgange tre år har festivalen ligget til lidt mere nordligt på Fanø.

Danmarks Østersfestival er arrangeret af foreningen Det danske spisekammer, og festivalen er foreningens første store event.

- Festivalen er en hyldest til østersen. Her i området har vi nogle helt særlige østers, som smager fantastisk, og som plukkes midt i Verdens naturarv. Det fejrer vi. Vi vil være med til at sætte Rømø på det gastronomiske verdenskort. Tidligere var østers kun for kongelige og fine folk, men i dag kan alle spise den, og vi vil gerne være med til gøre det til en mere folkelig spise, lød det fra Henrik Nielsen, næstformand i Det danske spisekammer.

Annonce

Festivalen er en hyldest til østersen. Her i området har vi nogle helt særlige østers, som smager fantastisk, og som samles midt i Verdens naturarv. Det fejrer vi. Vi vil være med til at sætte Rømø på det gastronomiske verdenskort.

Henrik Nielsen, næstformand i Det danske spisekammer.

Østerskonkurrence

Søndag på Danmarks Østersfestival var der gang i den helt store konkurrence, som gik under navnet Danish Oyster Cup. Her konkurrerede 14 kokke fra forskellige restauranter i, at åbne 30 østers både flottest og hurtigst. Bag konkurrencen stod foreningen Danish Oyster Academy med Simon Tønsager i spidsen.

Han er selv regerende nordisk mester i disciplinen, men i år havde han ladet nye kræfter komme til. Han mener, at konkurrencen passer perfekt ind på østersfestivalen.

- Det giver rigtig god mening, at have denne her konkurrence på Danmarks Østersfestival. Vi står jo midt i, hvor østersene er, og alt her handler om østers. Det kan måske virke som en lidt skør sport, men når folk er passionerede og dygtige til noget, så skal de nok finde en måde at konkurrere i det, fortalte Simon Tønsager.

De bedste blev kåret

Konkurrencen løb over fire runder, hvor der blev åbnet 30 østers af kokkene. Østersene blev præsenteret på et træfad, som efter rundens afslutning blev båret til bedømmelse af dommerne. Det handlende både om at åbne østersene på kortest tid, men det var også vigtigt at de blev præsenteret flot og uden fejl.

- De skal åbne dem uden at skære i dem og uden der kommer skaller i, for så er der strafpoint. Og så skal de præsenteres flot, lød det fra Simon Tønsager.

Efter de fire indledende runder blev de fire kokke der havde klaret det bedst kåret, og de gik videre til den endelige finale. Her dystede de om at komme til verdensmesterskabet.

Vinderen endte med at blive Jesper Knudsen fra Siemens Kantine i Aalborg. Hans tid lød på 3,57 minutter. 2. pladsen gik til Jonas Tønsager fra Havnens Fiskehus i Aarhus med tiden 4 minutter, og 3. pladsen gik til Mathias Nørskov, også fra Havnens Fiskehus med 4,33 minutter.

Danmarks Østersfestival fortsætter mandag, hvor man blandt andet kan opleve en række kokke dyste om den bedste tilberedning af østers.

Der blev klappet og heppet under de fire runder og finalen, hvor vinderen skulle findes. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Dommerne i konkurrencen kom fra flere lande, og de gik op i deres arbejde. Der skulle bedømmes på både tid og præsentation. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Danish Oyster Cup var en del af Danmarks Østersfestival, som for første gang løb af stablen på Rømø. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
På østersfestivalen kunne man selv smage på varene. Østersene fra Rømø skulle være helt specielle. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Udvalgte kokke dystede til Danish Oyster Cup om at være hurtigst til at åbne 30 østers på den flotteste måde. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Udvalgte kokke dystede til Danish Oyster Cup om at være hurtigst til at åbne 30 østers på den flotteste måde. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Udvalgte kokke dystede til Danish Oyster Cup om at være hurtigst til at åbne 30 østers på den flotteste måde. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce