Annonce
Haderslev

Danmarks Bedste Burger: Haderslev Golfrestaurant klar til landsdækkende finale

Kim Soblis Koch, der driver Haderslev Golfrestaurant, fik tirsdag middag at vide, at burgeren i hans restaurant, som kokken Morgen Kramer har udviklet, var blevet kåret som Sydjyllands Bedste Burger. Nu gælder det kampen om at have Danmarks Bedste Burger på menuen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Humøret er højt i Haderslev Golfrestaurant. Titlen som Sydjyllands Bedste Burger er i hus. Forude venter finalen og muligheden for at have Danmarks Bedste Burger på menukortet.

HADERSLEV: - Den sidste time har telefonen bare ringet, siger en glad Kim Soblis Koch, da avisen fanger ham en time efter, at Haderslev Golfrestaurant vandt prisen som Sydjyllands Bedste Burger.

Han driver Haderslev Golfrestaurant og tirsdag middag stod det klart, at burgeren fra Haderslev havde hevet flest stemmer hjem.

Og så kom der gang i telefonen med lykønskninger fra nær og fjern.

- Jeg ser det som et kæmpe cadeau til de vi har lavet herude i de sidste 11 år, siger Kim Soblis Koch og fortsætter:

- Det er fedt.

Haderslev Golfrestaurant var oppe imod 33 andre i konkurrencen om at vinde titlen som Sydjyllands Bedste Burger - og dermed også en plads i den landsdækkende finale, som arrangøren af konkurrencen, opdagdanmark.dk, har søsat. Ikke færre end 603 tikkede der ind til Haderslev Golfrestaurant. Nærmeste konkurrent, Lazy Dog i Sønderborg, fik 536 stemmer.

- Nu gælder det finalen - og vi går efter guldet, siger Kim Soblis Koch, der først efter et par dage opdagede, at burgeren fra hans restaurant, som kokken Morten Kramer har udviklet, var med i konkurrencen.

Annonce

Ikke kun golfere

Normineringen til at have Sydjyllands bedste burger på menuen har ikke været uden betydning for golfrestauranten.

- Noget af det alle golfrestauranter i landet kæmper med er, at mange tror, at restauranten kun er for dem, der spiller golf. Og det er den altså ikke. Haderslev Golfrestaurant er for alle og det har vi mærket den sidste halvanden uges tid, siger Kim Soblis Koch.

Siden det blev kendt, at man muligvis kan finde Danmarks Bedste Burger i Haderslev, så er der nemlig nye kunder, der har fundet vej til golfrestauranten.

- De har læst det på nettet - der er noget reklameværdi i det her, konstaterer Kim Soblis Koch.

Afstemningen om, hvem af de ti finalister, der skal være Danmarks Bedste Burger starter onsdag den 11. september klokken 12. Der kan stemmes frem til den 18. september klokken 12.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce