Annonce
Sønderborg

Danmarks bedste burger-restaurant indkasserer sur smiley

Sommeren 2017 slog Simon Stefanski sammen med nu eks-kæresten Isabella Thordsen op for Lazy Dog. I forgrunden storebroderen Kacper Stefanski. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Lazy Dog fra Sønderborg, der i efteråret vandt konkurrencen 'Danmarks bedste burger, er blevet straffet for dårlig rengøring.

Sønderborg: De har styr på at lave en rigtig god burger, men derimod halter det med rengøringen.

Lazy Dog, der i september blev kåret til at have Danmarks bedste burger, er blevet straffet af Fødevarestyrelsen for at være beskidt en række steder.

- Vi ved, vi har lavet en fejl. Vi vil fokusere på rengøring og retter op, var svaret fra virksomheden ifølge kontrolrapporten.

Kontrollanten konstaterede, at der i barområdet var beskidt ved kanter og hjørner samt under skabe og opvaskemaskine. Sidstnævnte fremstod også med røde belægninger ved indersiden af lågen.

I depotrum hang der spindelvæv i loftet henover fødevareopbevaring, ligesom der var fedtbelægning på lampe og loft over friture i hjørne. Alt i alt kostede det Lazy Dog en sur smiley samt en bøde på 5.000 kroner.

Kontrollanten observerede også, at de ansatte sjældent skiftede handsker ved skiftende arbejdsprocedurer.

Det blev vurderet som en bagatelagtig overtrædelse, og derfor nøjes kontrollanten med at give Lazy Dog en vejledning om oftere at skifte handsker og god håndhygiejne.

Virksomheden blev også belært om at bruge plastfolie - og ikke som under kontrollen sølvpapir - til afdækning af hakket oksekød.

Annonce

Vi ved, vi har lavet en fejl. Vi vil fokusere på rengøring og retter op

Lazy Dog

Vandt tæt finale

JydskeVestkysten har været i kontakt med brødre og indehavere Simon og Kacper Stefanski, men de havde ikke yderligere kommentarer.

Lazy Dog endte efter en tæt finale i september med at stryge til tops i konkurrencen 'Danmarks Bedste Burger'. Restauranten fik 3.018 sms-stemmer og vandt knebent foran Spisehuset Pagoden i Ølgod.

Lazy Dog havde tidligere på året kvalificeret sig til finalen ved at blive to'er i kampen om at servere 'Sydjyllands Bedste Burger'. Også her var det brugerne, som bestemte, hvem der skulle vinde.

Sommeren 2017 slog Simon Stefanski sammen med nu ekskæresten Isabella Thordsen og storebroren Kacper Stefanski op for Lazy Dog – opkaldt efter deres hund Pumpkin. Cocktails, øl, burgere, pommes friter, milkshakes, salater og meget mere, der kan nydes i et afslappet og urbant miljø med for eksempel jazz eller 60'er disco i baggrunden.

Restauranten ligger i Sønderborgs anden ældste bygning opført i 1642. Så det var noget af en mundfuld, at få den fredede bygning klar til at rumme både industrikøkken og spisepladser på de omkring 70 kvadratmeter og indrette en baggård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce