Annonce
Aabenraa

Danmarks første Digi-Tech-elever trykker på knappen til fremtiden

Torben Ankerstjerne Skøtt valgte DigiTech, fordi han vil arbejde med mennesker og bruge velfærdsteknologien som redskab til at sikre bedre livskvalitet. Privatfoto

De aktuelle udfordringer på sundhedsområdet giver endnu flere muligheder for de kommende sosu-assistenter med den nye DigiTech-uddannelse, vurderer Sosu Syds direktør. Mandag begyndte 27 elever på uddannelsens første hold.

Aabenraa: Mandag åbnede Sosu-Skolen Syd i Aabenraa døren for de første 27 elever på den nye uddannelse til sosu-assistent, DigiTech. Uddannelsen har særligt fokus på velfærdsteknologi i plejesektoren og er den eneste af sin slags i Danmark.

Blandt de nye elever er 42-årige Torben Ankerstjerne Skøtt fra Aabenraa. Han kommer til Sosu Syd med en sergentuddannelse på cv'et og har også joberfaring som ølkusk, taxichauffør og butiksassistent.

- Jeg tog et introforløb på Sosu Syd, og mens jeg var i praktik på et plejehjem, faldt mine planer for fremtiden på plads, så det næsten føltes som en åbenbaring, siger han i en pressemeddelelse fra skolen.

Fakta om DigiTech-uddannelsen

DigiTech-uddannelsen er tilrettelagt og drives af Social- og Sundhedsskolen Syd i tæt samarbejde med de fire sønderjyske kommuner, Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.Allerede i praktikforløbene sendes eleverne ud på arbejdspladserne som ambassadører for velfærdsteknologien over for både borgere og kolleger.

Man kan allerede nu søge om optagelse på det næste hold på DigiTech, som starter til august.

Teknologi kan give et kæmpe løft

- Jeg har altid syntes, at det var ekstremt spændende at arbejde med mennesker. I praktikken gav det stor mening at sætte sig ind i de ældre borgeres unikke forudsætninger og behov, så man kan være med til at give hver enkelt en god livskvalitet.

- Teknologi interesserer mig ikke på højniveau, men jeg kan få det i tale, og jeg er en udpræget løsningsorienteret natur. Jeg mener, at velfærdsteknologien giver et kæmpe kvalitetsløft for både borgere og medarbejdere i plejesektoren, lyder det fra Torben Ankerstjerne Skøtt.

Skolens direktør, Lotte Dalegaard Pedersen, forklarer, at målet med DigiTech-uddannelsen netop er at uddanne medarbejdere med skarpe kvalifikationer til de opgaver, som skal løses i dag, men i lige så høj grad til de fremtidige muligheder som teknologi og politiske prioriteringer kan åbne for.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Så er den elektroniske fisseman sat op igen: Måske har den allerede virket

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Haderslev For abonnenter

De kommer på hospice for at få lindring og dø: For hver tredje sker der noget overraskende

Sydjylland For abonnenter

Niels og Lise Lotte dyrkede køkkenhave og havde øko-dyr i årevis uden at kende til massiv forurening:  - Vi troede slet ikke, det kunne være så voldsomt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Tønder For abonnenter

Politisk halløj om badehotel for åbent tæppe i byrådssalen

Aabenraa

Pengeregn til sønderjyske cykelstier: Se hvor Folketingets millioner kan komme cyklisterne til gavn

Annonce