Annonce
Aabenraa

Danmarks første Digi-Tech-elever trykker på knappen til fremtiden

Torben Ankerstjerne Skøtt valgte DigiTech, fordi han vil arbejde med mennesker og bruge velfærdsteknologien som redskab til at sikre bedre livskvalitet. Privatfoto

De aktuelle udfordringer på sundhedsområdet giver endnu flere muligheder for de kommende sosu-assistenter med den nye DigiTech-uddannelse, vurderer Sosu Syds direktør. Mandag begyndte 27 elever på uddannelsens første hold.

Annonce

Aabenraa: Mandag åbnede Sosu-Skolen Syd i Aabenraa døren for de første 27 elever på den nye uddannelse til sosu-assistent, DigiTech. Uddannelsen har særligt fokus på velfærdsteknologi i plejesektoren og er den eneste af sin slags i Danmark.

Blandt de nye elever er 42-årige Torben Ankerstjerne Skøtt fra Aabenraa. Han kommer til Sosu Syd med en sergentuddannelse på cv'et og har også joberfaring som ølkusk, taxichauffør og butiksassistent.

- Jeg tog et introforløb på Sosu Syd, og mens jeg var i praktik på et plejehjem, faldt mine planer for fremtiden på plads, så det næsten føltes som en åbenbaring, siger han i en pressemeddelelse fra skolen.

Fakta om DigiTech-uddannelsen

DigiTech-uddannelsen er tilrettelagt og drives af Social- og Sundhedsskolen Syd i tæt samarbejde med de fire sønderjyske kommuner, Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.Allerede i praktikforløbene sendes eleverne ud på arbejdspladserne som ambassadører for velfærdsteknologien over for både borgere og kolleger.

Man kan allerede nu søge om optagelse på det næste hold på DigiTech, som starter til august.

Annonce

Teknologi kan give et kæmpe løft

- Jeg har altid syntes, at det var ekstremt spændende at arbejde med mennesker. I praktikken gav det stor mening at sætte sig ind i de ældre borgeres unikke forudsætninger og behov, så man kan være med til at give hver enkelt en god livskvalitet.

- Teknologi interesserer mig ikke på højniveau, men jeg kan få det i tale, og jeg er en udpræget løsningsorienteret natur. Jeg mener, at velfærdsteknologien giver et kæmpe kvalitetsløft for både borgere og medarbejdere i plejesektoren, lyder det fra Torben Ankerstjerne Skøtt.

Skolens direktør, Lotte Dalegaard Pedersen, forklarer, at målet med DigiTech-uddannelsen netop er at uddanne medarbejdere med skarpe kvalifikationer til de opgaver, som skal løses i dag, men i lige så høj grad til de fremtidige muligheder som teknologi og politiske prioriteringer kan åbne for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce