Annonce
Kultur

Danmarks fineste musicaluddannelse fyldte 20: Søren Møller, Helge Reinhardt og Thomas Agerholm blev foreviget

En god uddannelse gør ikke kun eleverne fagligt dygtige, men grunder dem også personligt og menneskeligt. Og det vil musicalakademiets elever gennem de første 20 år gerne takke skolen og dens tre rekotorer i den tid for. Her er det (fra venstre): Musicalperformer Martin Skriver, sponsor Anders Østergaard fra Monjasa, musicalperformer Søren Bech-Madsen, tidligere rektor Søren Møller og tidligere rektor Thomas Agerholm. Skolens første rektor Helge Reinhardt var inviteret, men havde ikke mulighed for at deltage. Foto: Mette Salling Eriksen
Når livet er musicals, er musicalakademiet porten ind til livet. Og så er ingen ord for store, mener de tidligere elever, der hylder Fredericias initiativ og musical-hjerteblod.

Fredericia: I Fredericia ligger landets fineste uddannelse inden for musicals. Akademiet har 20 år på bagen, og det blev mandag fejret, da tidligere elever afslørede et kunstværk, der hylder akademiet og tre af dets ledende kræfter gennem årene: De tre rektorer i de første 20 år - Helge Reinhardt, Søren Møller og Thomas Agerholm.

Fejringen skulle egentlig have fundet sted tidligere, men corona kom i vejen. Mandag oprandt dagen, hvor værket fra den tysk-franske kunstner Julien Deiss skulle afsløres. Værket er sponsoreret af tidligere elever samt Monjasa. Det består af tre malerier.

Initiativet til indsamlingen og hyldesten kom fra musicalperformerne Martin Skriver og Søren Bech-Madsen, der begge er uddannet på skolen i Kongensgade.

Annonce

Ret hurtigt fik de opbakning fra så godt som samtlige tidligere elever, som dels bidrog økonomisk og dels sendte nogle velvalgte ord på, hvad akademiet har betydet for dem - ikke bare fagligt, men også menneskeligt.

Disse ord indgik i Julien Diess' arbejde med værket, som er et af hans få bestillingsværker.

Rørte rektorer

Musicalakademiets første rektor, Helge Reinhardt, kunne ikke være tilstede under fejringen. Det kunne derimod hans efterfølgere, Søren Møller og Thomas Agerholm. På dagen deltog både mange tidligere elever, politikere og embedsmænd, som var engageret i at få uddannelsen etableret.

Trods sit fravær lægger Helge Reinhardt ikke skjul på, at han er rørt over dagen og den hengivenhed, de tidligere elever viser. Han fortæller, at arbejdet med at skabe akademiet var udfordret af modstand og udfordringer. Men han kastede sig ind i det, fordi han selv følte et stærkt behov for en professionel musicaluddannelse i Danmark.

Der burde rejses en statue af Helge Reinhardt.

Martin Skriver, musicalperfomer

- Byrådet stod for største del bag en støtte til dette næsten umulige projekt, der fra starten mødte stor skepsis og modstand blandt statens skuespilleruddannelse og ikke mindst teatrene. Oveni fulgte en meget hård kamp med Undervisnings- og med Kulturministeriet, såvel de kunstneriske faggrupper indenfor teater og musik, lyder det fra Helge Reinhardt.

Netop det at kæmpe mod modstand og skabe en så stærk uddannelsesinstitution er noget af det, Martin Skriver og Søren Bech-Madsen ville hylde.

- Der burde rejses en statue af Helge Reinhardt, har Martin Skriver tidligere udtalt.

I stedet må de tre rektorer "nøjes" med hvert sit maleri.

De tre malerier er skabt af den fransk-tyske kunstmaler, Julien Diess, der bor i København og via personlige kontakter kendte musicalakademiets særlige ånd, allerede inden han kastede sig ind i arbejdet. Foto: Mette Salling Eriksen
Annonce
Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Kultur

Gammel kærlighed til metal ruster ikke: Jacob drømmer om at gøre Esbjerg til hovedstad for metalmusik igen

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce