Annonce
Sønderborg

Krimidronning på vellykket charmeoffensiv i Sønderborg

Danmarks ukronede krimidronning var onsdag aften i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld
Næsten 200 mennesker var mødt frem, da bogaktuelle Sara Blædel onsdag aften kiggede forbi Brecklings Bogcafé.

Sønderborg: Det var en meget veloplagt Sara Blædel, som onsdag aften var gæst i Brecklings Bogcafé på Hotel Sønderborg Strand.

- Det er fantastisk, at så mange mennesker vil bruge deres onsdag aften på at møde mig, sagde hun.

Knap 200 mennesker var mødt frem for at møde Sarah Blædel - kendt som Danmarks ukronede krimidronning med mere end 2,5 millioner solgte bøger og under udgivelse i 38 lande.

Hun er drønaktuel med sin nye krimi 'Pigen under træet', som udkom 15. november - hendes første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick siden 2014.

- Det er ærlig talt mere spændende at høre, hvad læserne mener. Det betyder en masse at komme ud og mærke, at det er en bog, som mange har ventet og glædet sig til, sagde Sara Blædel.

I syv år har Allan Breckling arrangeret bogcaféer i Sønderborg med både forfattere og skuespillere.

- Jeg har fra starten sørget for, det ikke blev for langhåret, og det var forfattere, jeg selv kan lide, sagde han.

Annonce

Det betyder en masse at komme ud og mærke, at det er en bog, som mange har ventet og glædet sig til

Sara Blædel, forfatter

Kom tættere på

På Hotel Sønderborg Strand fik de mange fremmødte blandet andet et indblik i Sara Blædels opvækst og baggrund.

Selvom faderen var prisbelønnet journalist og moren skuespillerinde valgte hun en helt anden livsbane ikke mindst, fordi hun som ordblind aldrig havde forestillet sig, at hun skulle gøre karriere inden for skrivebranchen.

Sara Blædel uddannede sig først til tjener og siden hen til reprokopist, men hun kunne ikke tåle de stoffer, der arbejdes med i trykkeribranchen og blev alvorligt syg. Faktisk var hun på kanten af en invalidepension.

På trods af ordblindheden begyndte hun at arbejde som journalist og startede også et krimiforlag. Sara Blædel debuterede i 2004 med 'Grønt støv' - den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick.

Efterhånden som bøgerne er udkommet, er hun fire gange af læserne blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter. I 2014 modtog hun desuden den prestigefyldte forfatterpris De Gyldne Laurbær.

Mange stamgæster

Onsdagens bogcafé var Allan Brecklings nummer 33 på de syv år. De fleste har været udsolgt, ligesom navnene og antallet af gæster har været stigende henover årene med kulmination tidligere på året med Danmarks ukronede krimikonge Jussi Adler Olsen.

- Det er en fantastisk idé og altid underholdende. Jeg håber Breckling holder ved, for folk vil rigtig gerne komme til bogcaféerne, sagde Lis Hansen, stamgæst fra Sønderborg og som altid afsted med søsteren Eva Christiansen.

- Han er god til hive ting ud af forfatterne. At sørge for at de bare fortæller. Man bliver simpelthen høj af sådan en aften og man glæder sig bare til næste gang, sagde hun.

Begge læser i forvejen meget, men Brecklings Bogcafé har fået deres øjne op for ny litteratur.

De er for eksempel gået i gang med at læse Kirsten Kloster Andersens bog 'Spurven' - den dramatiske historie om spionen Vera Schalburg, fordi hun besøger den næste bogcafé, der er den 1. december også på Hotel Sønderborg Strand.

Søstrene Lis Hansen og Eva Christiansen er stamgæster i bogcaféen. Foto: Timo Battefeld
Knap 200 mennesker ville gerne høre og møde den kendte krimiforfatter. Foto: Timo Battefeld
Allan Breckling har nu i syv år og i alt 33 gange holdt sine bogcaféer. Foto: Timo Battefeld
Blædels nye bog er den første siden 2014 om kriminalassistent Louise Rick. Foto: Timo Battefeld
Det var en meget veloplagt Sara Blædel, som kiggede forbi Brecklings Bogcafé. Foto: Timo Battefeld
Krimiforfattere er populære, nærmest som rockstjerner også i Sønderborg. Foto: Timo Battefeld
Sara Blædel i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Sara Blædel i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Sara Blædel i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Sara Blædel i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Sara Blædel i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce