Annonce
Trekantområdet

I kampen mod hackere: Danmarks nye cybersoldater skal uddannes i Fredericia

En ny national værnepligtsuddannelse ser til februar dagens lys og skal ligge på Ryes Kaserne i Fredericia. Unge trænes til at styrke cybersikkerheden og sikre landet mod hacking og andre cyberangreb. Arkivfoto: Kristine Lund Nydahl
Treårigt forsøg på Ryes Kaserne begynder snart. Fra februar 2020 tilbydes der en særlig værnepligtsuddannelse i kampen mod hackere og andre trusler mod Danmark fra cyberspace.
Annonce

Fredericia; En ny såkaldt cyberværnepligt får hjemsted i Fredericia.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse, og der er netop åbnet for ansøgninger:

- Cyberværnepligten skal bidrage til at styrke cybersikkerheden og træne de værnepligtige i at sikre sig mod trusler fra cyberspace. Fra i dag har unge mænd og kvinder mulighed for at søge en af pladserne på de første hold.

Dagligt er danske myndigheder eller virksomheder udsat for forsøg på cyberangreb. Det understreger truslernes alvor. I fremtiden får vi brug for flere, der vil beskytte Danmark mod fjender på nettet. Derfor opretter vi cyberværnepligten.

Forsvarsminister, Trine Bramsen (S)

Annonce

Overvåge og angribe

- Som cyberværnepligtig bliver man trænet i at beskytte mod trusler som hacking og andre cyberangreb ved blandt andet at overvåge, identificere og træffe foranstaltninger til at modgå angreb.

Det fortæller major Torben Nygaard fra Føringsstøtteregimentet på Ryes Kaserne, hvor cybergrundforløbet finder sted.

Første hold begynder i februar 2020.

Annonce

Plads til 30

Cyberværnepligtsuddannelsen varer 10 måneder og indledes med en almindelig værnepligtsuddannelse i Hæren, Søværnet eller Flyvevåbnet på fire måneder.

Herefter følger en uddannelse inden for it og et cybergrundforløb. Uddannelsen afsluttes med et praktikforløb og en cyberøvelse, som gennemføres med støtte fra Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed.

Den nye værnepligt er et forsøg de næste tre år. Der optages årligt 30 på uddannelse.

Annonce

Minister glad

- Dagligt er danske myndigheder eller virksomheder udsat for forsøg på cyberangreb, udtaler forsvarsminister, Trine Bramsen (S), i pressemeddelelsen fra ministeriet:

- Det understreger truslernes alvor. I fremtiden får vi brug for flere, der vil beskytte Danmark mod fjender på nettet. Derfor opretter vi cyberværnepligten.

Der er i 2020 cirka 5200 værnepligtspladser i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Dette tal er, som led i seneste forsvarsforlig, øget i forhold til 2018, hvor der var cirka 4600 pladser.

95-98 procent af pladserne besættes med unge, der indgår en frivillig aftale om at gennemføre værnepligtsuddannelsen. I Danmark har mænd værnepligt. Kvinder har mulighed for at indgå en aftale på værnepligtslignende vilkår.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce