Annonce
Sønderborg

Danmarks største børnetøjs-outlet er landet i Sønderborg

Butikken åbnede torsdag formiddag, og flere interesserede havde stillet sig klar, inden dørene blev åbnet. Foto: Mathias Ingemann Holm
En lang kø stod klar foran butikken, da Outletland for første gang åbnede i Sønderborg torsdag morgen.

Sønderborg: - Den her skal vi have med, siger en mor, og trækker en hue ned over hovedet på sit barn: - Vi skal huske at tage ekstra med på vejen ud, siger hun højt til sig selv.

Danmarks største børnetøjsoutlet, Outletland, er kommet til Sønderborg, her bliver der bliver solgt tøj, sko og legetøj.

Der var kø ude foran, da butikken åbnede torsdag formiddag.

- Der plejer tit at være mange, når vi åbner i en ny by, fortæller Jacqueline Østergaard, brand- og marketingmanager for Outletland:

- Vi har altid masser af helt nye ting, men det er lang tid siden, at vi har pakket så mange varer ud, fortæller Jacqueline Østergaard.

- Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har gået og åbnet nye kasser i tre dage i træk, fortæller hun.

Outlet-landet er for første gang landet i Sønderborg.

- For et halvt år siden var vi i Aabenraa, men ellers har vi ikke været i Sønderjylland i lang tid, fortæller Jacqueline Østergaard.

Annonce

Outlet-land

- Outlet-landet hører til i den gamle Jem og Fix - På adressen Grundtvigs Alle 198d.

- Outlet-landet holder åbent torsdag-søndag hver weekend indtil den 24. november.

- Der bliver solgt tøj i alle børne-størrelser, samt sko og legetøj.

Rejser landet rundt

En mor skubber en barnevogn foran sig. Hun går forbi en kasse med bamser. Hun samler en dinosaurbamse op og lægger den ned til sit barn.

- Ok, men så er det også sidste bamse, siger faren, der står lige ved siden af: - Man kan også få for meget af det gode.

For nylig begyndte Outletland at sælge legetøj.

- Det er egentlig meget oplagt. Vi har ikke et kæmpe udvalg endnu, men ligesom alt andet vi sælger, er der mindst 50 procent rabat, fortæller Jacqueline Østergaard:

- Vi kan også se, at folk gør brug af tilbuddene op til jul, fortæller hun.

Outletland er Danmarks største børne-outlet. De finder altid lokaler på mindst 1000 kvadratmeter.

I løbet af et år rejser outlettet til 12 forskellige byer, og plejer at holde til i hver by i en måned.

- Det er et pop-up koncept, folk plejer altid at tage godt imod os, fortæller Jacqueline Østergaard:

- Også kan man faktisk se forskel på, hvad folk går efter, alt efter, hvor i landet vi er. Det er lidt stereotypt, men københavnerne går ofte mere efter modemærker, og i Jylland virker det til, at folk går efter de mærker, hvor tøjet er mere holdbart, og de får mest til prisen.

Danmarks største børnetøjs-outlet er åbnet i Sønderborg. Foto: Mathias Ingemann Holm
Danmarks største børnetøjs-outlet er på besøg i Sønderborg i tre uger. Foto: Mathias Ingemann Holm
Som noget nyt er Outletland begyndt at sælge legetøj. Foto: Mathias Ingemann Holm
Butikken har åbent torsdag-søndag. Foto: Mathias Ingemann Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce