Annonce
Sønderborg

Danmarkspremiere på sønderjysk film i Nordborg Bio

I filmen "Onkel" møder man kvinden Kris på 27 år, som er yderst beskyttende overfor sin halvinvalide onkel, som hun driver et mindre landbrug i Sønderjylland sammen med. PR-foto

Nordborg: Den nye danske film "Onkel" har danmarkspremiere i Nordborg Bio torsdag 14. november. Filmen er en ægte sønderjysk historie, med sønderjyske skuespillere og fortalt på sønderjysk.

"Onkel" er fortællingen om den 27-årige Kris, som bor hos sin onkel på en gård udenfor Tønder. Da hun mistede sine forældre, flyttede hun ind på gården, hvor de sammen har indrettet sig med hverdagens faste rutiner og arbejdet omkring dyrene og gårdens marker. Alle dage ligner hinanden kun afbrudt af de sædvanlige dyrlægebesøg, som holder liv i hendes store interesse for dyrlægefaget. Men et tilfældigt møde med den unge Mike får hende til at overveje muligheden for et liv væk fra gården og alt det hjemmevante. Sød musik opstår mellem de to og med kærligheden begynder et skelsættende spørgsmål at presse sig på.

Filmen kan ses i Nordborg Bio torsdag 14. november til onsdag 20. november. Nordborg Bio er vært med en god kop kaffe og et stykke ægte sønderjysk kløben før forestillingerne lørdag 15. november kl. 15 og onsdag 20. november kl. 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce