Annonce
Erhverv

Dansk øjebæ i bymidte forfalder efterhånden på sjette år

De ældste dele af byggeriet er fra 1550. Fredningsmyndighederne insisterer på at det historiske hus skal sættes i stand.
Den danske indretningskæde Sinnerup har siden 2015 ejet nogle bygninger i Flensborg, hvor der er planer om en ny butik. Men virksomheden er ikke indstillet på at bruge millioner af euro på at sætte fredet hus i stand.

FLENSBORG: I Angelburgerstraße midt i Flensborg forfalder nogle historiske bygninger stadig mere og udgør den formentlig værste øjebæ i byen. Bygningerne har siden 2015 været ejet af den danske indretningskæde Sinnerup, og i den tid er der absolut intet sket.

Problemet er, at den ene af bygningerne er totalfredet. De ældste dele af huset er fra 1550, og de slesvig-holstenske fredningsmyndigheder vil under ingen omstændigheder acceptere, at bygningen bliver fjernet. I stedet skal den sættes i stand, hvilket vil koste millioner af euro.

- Jeg kan ikke rigtig sige noget afgørende om sagen. Vi har ikke fået yderligere informationer fra kommunen, forklarer Lars Sinnerup, der er chef for kæden med 11 filialer i Danmark samt to i Tyskland til Flensburger Tageblatt.

Annonce

Undren på rådhuset

Det undrer Eiko Wenzel fra afdelingen for byudvikling på rådhuset i Flensborg. Han henviser til, at dialogen føres via det byggefirma, der er hyret ind af Sinnerup og må formodes at holde ejeren orienteret.


Uden penge fra staten og forbundslandet behøver vi slet ikke at spørge Flensborgs politikere.

Eiko Wenzel , afdelingen for byfornyelse.


Sinnerup har allerede fået lov at rive et gammelt pakhus på stedet ned. Planen er, at Sinnerup vil flytte sin forretning fra den nuværende placering på gågaden i Flensborg til den nye adresse i Angelburgerstraße. Men Lars Sinnerup har delvist opgivet projektet.

- Han mener ikke, bygningen kan integreres i projektet på økonomisk forsvarlig vis og er ikke længere interesseret i at sætte huset istand. I stedet er han efterhånden indstillet på at sælge, forklarer Eiko Wenzel.

Flensborg Kommune er kun parat til at springe ind som ny ejer, hvis der kommer tilsagn om hjælp til istandsættelsen fra den tyske stat og de slesvig-holstenske puljer til byfornyelse.

- Uden penge fra staten og forbundslandet behøver vi slet ikke at spørge Flensborgs politikere, understreger Eiko Wenzel over for avisen.

Annonce

Få vil købe

Han vurderer, at der næppe vil vil være mange interesserede købere til et projekt, som er forbundet med så store usikkerheder.

Til gengæld bliver der arbejdet på nye planer for resten af arealet. Planerne skal justeres, fordi Sinnerups nuværende byggetilladelse kun omfatter det samlede byggeri inklusiv det totalfredede hus, som er et af de ældste i Flensborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce