Annonce
Kolding

Nu kan kulturhus blive til virkelighed: Her er virksomheden bag stor million-donation

Det kommende kulturhus i Vamdrup kommer til at indeholde biograf, mulitisal, bibliotek, foyer og mødelokaler. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Med donationen fra Vamdrup-virksomheden bliver Kinogruppens ønskeprojekt til virkelighed. Kulturhuset Vores Hus skal efter planen stå klart til brug i slutningen af 2022.

Vamdrup: Det er den lokale transportvirksomhed Dansk Auto Logik A/S, som står bag en milliondonation til et nyt kulturhus i Vamdrup.

Det kom frem på et pressemøde mandag.

De seneste fem år har Vamdrup Kino arbejdet med planer om at skabe et samlingssted med alsidige kulturtilbud midt i Vamdrup.

Annonce

Og nu kan planerne altså blive til virkelighed. Ejeren af Dansk Auto Logik A/S, der har hovedkontor i Vamdrup, donerer helt præcist 5.735.000 kroner til Vamdrup Kino, så kulturhuset, der har arbejdstitlen Vores Hus, kan blive en realitet.

Sammen med Kinos egne midler – 900.000 kroner, som man har sparet op gennem 10 år - samt støtte fra Kolding Kommune og Jens Holms Biblioteksfond er finansieringen af byggeprojektet til knap 14 millioner kroner dermed på plads.

Kan ikke få armene ned

Kinogruppen, der siden 1982 har stået for den daglige drift af Vamdrup Kino, står bag ideen om at skabe et nyt kulturtilbud i Vamdrup. Ud over Vamdrup Kino kommer huset til at rumme Vamdrup Bibliotek, en multisal, foyer og mødelokaler.

- Vi kan ikke få armene ned. Takket være denne meget generøse donation kan Vamdrup Kino nu endelig gøre sin fem år gamle vision om at udvide Vamdrup Kino til virkelighed og sammen med Vamdrup Bibliotek skabe et samlingspunkt for Vamdrups borgere og rige foreningsliv. Donationen er en gave til hele byen, og takket være den får alle Vamdrups borgere adgang til en bred vifte af kulturtilbud i velindrettede, handicapvenlige faciliteter i mange år fremover, siger Majbrit Petersen, der er formand for Vamdrup Kino.

Annonce

Naturlig udvikling

Donationen på de 5.735.000 kroner kommer helt præcist fra Bent O. Jørgensens Fond, der står bag Dansk Auto Logik. Kurt Rath, der er administrerende direktør i virksomheden, er glad for at kunne bidrage til projektet.


Donationen er en gave til hele byen, og takket være den får alle Vamdrups borgere adgang til en bred vifte af kulturtilbud i velindrettede, handicapvenlige faciliteter i mange år fremover

Majbrit Petersen, formand for Vamdrup Kino


- Vi er ejet af en fond, som kan yde økonomisk støtte til blandt andet kulturelle og sociale projekter i de byer, hvor vi har en afdeling af vores firma. Det har derfor været naturligt for os at arbejde sammen med Kinogruppen og kommunen om at sikre gennemførelse af dette visionære projekt, siger Kurt Rath.

Annonce

Kommunen positivt indstillet

Også hos Kolding Kommune har man været positivt indstillet over for Vamdrup Kinos udvidelsesplaner. Kommunen har blandt andet opkøbt og nedrevet naboejendomme, anlagt Kinotorvet, og byrådet har af flere omgange støttet projektet økonomisk.

- Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek har begge en kæmpe betydning for kulturlivet i byen. Når de to kulturinstitutioner flytter sammen i et fælles hus, er jeg ikke i tvivl om, at de sammen med en lang række lokale, engagerede foreninger kommer til at skabe en mærkbar synergi til gavn for hele byen, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Forventningen er, at første spadestik til byggeriet bliver taget i slutningen af 2021, og at indvielsen af Vores Hus kan ske i slutningen af 2022.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Sydjylland For abonnenter

Hyldest til rod på gulvet!

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Kolding

Har aldrig været lavere: Markant færre husejere i Kolding ramt af indbrud

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Esbjerg For abonnenter

Sidste år risikerede han at blive smidt på gaden: Nu renoverer købmanden for millionbeløb

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce