Annonce
Sport

Dansk back kæmper mod egen usikkerhed: Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet

Niclas Kirkeløkke er skuffet over, at han ikke formår at udfolde sit talent på landsholdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niclas Kirkeløkke bebrejder sig selv for at være ubeslutsom. Højrebacken mener, det er sigende for hans tid på landsholdet.

Niclas Kirkeløkke er ikke blot skuffet over, at Danmark er afhængig af hjælp fra Island.

Den 25-årige tidligere GOG-back, der nu spiller i Tyskland for Rhein Neckar Löwen, er skuffet over, at han tvivler på egne evner og tøver, når åbningerne opstår.

- Jeg er også meget skuffet over, hvordan jeg gør det. Det bliver så ubeslutsomt, siger han og forsøger at bliver mere konkret.

- Jamen, jeg skal gå mere mod mål, og jeg får sindssygt meget plads i mange af situationerne både i første og anden halvleg, og det skal jeg kunne udnytte noget mere.

Kirkeløkke medgiver, at det virker som en mental udfordring at udfolde talentet på landsholdet.

- Det kører ikke supergodt. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg synes ikke, jeg har været alt for nervøs. Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet. Det har været lidt svævende, synes jeg, og det skal jeg have arbejdet på.

- Jeg har tænkt meget på det, for det er jo ikke første gang, det er sådan her. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg tror bare, det handler om, at jeg skal tro mere på, hvad jeg selv gør i sådan en situation. Jeg kan godt mærke, at jeg tror, det er det, der gør, at jeg tøver så meget.

Annonce

Vil spille mere frit

Mod Ungarn blev de andre danske bagspillere ofte sat ud af spil, så ansvaret blev lagt i hænderne på Kirkeløkke.

- De dækkede meget offensivt forsvar, hvor de gik op på venstre back og playmaker, og så er det mig, der skal gå mand mod mand, og det er ikke min stærke side, men det skal lykkes bedre. Især når jeg får så meget plads, som jeg gør, erkender højrebacken, der mod Rusland vil forsøge at slippe tøjlerne, hvis han får genvalg.

- Hvis man tænker for meget over, hvad man skal gøre hele tiden, bliver det også for krampagtigt. Det skal være en god blanding, for at man kan spille frit, og det er det, jeg mangler, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce