Annonce
Sport

Dansk badmintondouble indleder titelforsvar med sikker sejr

Arnd Wiegmann/Reuters
Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen er sikkert videre til anden runde i China Open, som de vandt sidste år.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen fik onsdag en fornem start på China Open.

Den danske badmintondouble, der er seedet som nummer otte i turneringen, vandt i to sæt over Jhe-Huei Lee og Po-Hsuan Yang fra Taiwan med cifrene 21-14, 21-11 og er sikkert videre til anden runde.

Dermed tog danskerne første skridt mod at forsvare titlen i China Open, som de for et år siden overraskende vandt som deres hidtil største triumf i karrieren.

Kampen, der blev spillet onsdag morgen dansk tid, var tempofyldt, og pointene blev for det meste afgjort efter hurtige bolde, og her var danskerne klart bedst mod de noget modløse taiwanere.

Astrup og Skaarup kom hurtigt foran i begge sæt, og der var aldrig spænding om sejren, som danskerne kørte i hus på 29 minutter.

Også damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard er videre i turneringen efter en tæt kamp mod et fransk par. Danskerne vandt i to sæt med 22-20, 21-18.

Også Anders Antonsen er klar til anden runde. Den danske singlespiller nåede knap nok at komme i gang med sin kamp, før hans modstander, Mark Caljouw fra Holland, måtte trække sig. Da var Antonsen foran 2-0 i første sæt.

Rasmus Gemke er også videre, efter at han vandt sin kamp onsdag i tre sæt over Cheuk Yiu Lee fra Hong Kong.

China Open er en Super 1000-turnering og er dermed en af sæsonens tre mest prestigefyldte turneringer sammen med All England og Indonesia Open. De tre turneringer rangerer lige under sæsonfinalen.

Tirsdag tabte Viktor Axelsen sin førsterundekamp i sin første kamp i 117 dage. Også Hans-Kristian Vittinghus er færdig i turneringen efter første runde, da han tirsdag tabte i to sæt.

Damesinglen med Line Kjærsfeldt er også ude efter én kamp, mens den anden herredouble med Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen tirsdag sejrede over de sjetteseedede kinesere, Han Cheng Kai og Zhou Hao Dong.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce