Annonce
Sport

Dansk badmintonpar spiller sig til kvartfinale i tæt kamp

Romeo Gacad/Ritzau Scanpix
Mathias Boe og Mads Conrad tabte første sæt, men sikrede sig alligevel en plads i kvartfinalen i Hongkong.

Den danske badmintondouble Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen er videre til kvartfinalen i Hong Kong Open efter at have besejret russiske Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov.

Danskerne tabte godt nok første sæt med 15-21, men vandt de to næste med cifrene 21-17 og 21-12.

I første sæt var danskerne på ikke foran på noget tidspunkt og måtte se sig slået med seks point efter at have været bagud med op til ni point.

I første del af andet sæt fik det danske makkerpar en solid start, hvor det kom foran 8-0 og endte med en sejr på fire point mere end modstanderne.

Tredje set startede tæt, hvor danskerne skiftedes med russerne til at være foran. Men til sidst stak Boe og Conrad-Petersen af fra dem og sikrede sig sejren.

Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen fandt i foråret sammen i et nyt makkerskab. Siden har de spillet sig op på verdensranglisten, hvor de lige nu ligger nummer 28.

Det russiske doublepar var placeret en plads højere på verdensranglisten end det danske par, således lå de to par nummer 27 og 28 forinden dagens kamp.

Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen skal møde indonesiske Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan i kvartfinalen.

Derimod er Kim Astrup og Anders Skaarup ude af turneringen. Det danske par, der er seedet som nummer otte, tabte med cifrene 15-21, 13-21 til Aaron Chia og Soh Wooi Yik fra Malaysia.

Damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen leverede en overraskelse ved at sende de ottendeseedede sydkoreanere Kim So Yeong og Kong Hee Yong ud af turneringen.

Den danske duo vandt i to sæt med cifrene 21-13, 22-20.

Hong Kong Open rangerer på niveau 4 på World Touren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce