Annonce
Sport

Dansk banedominans overgår landstræners forventninger

Vincent Jannink/Ritzau Scanpix
Banelandstræner Casper Jørgensen havde ikke forventet en så overlegen dansk præstation ved EM.

Guld i holdforfølgelsesløb, sølv i omnium og to gange guld i parløb.

Danskerne har været suveræne i mange af disciplinerne ved EM i banecykling, der begyndte onsdag og sluttede søndag på cykelbanen i hollandske Apeldoorn.

Selv for herrernes banelandstræner, Casper Jørgensen, der kender rytterne indgående, har danskernes præstationer imponeret.

- Det har været virkelig godt. Også over forventning. Jeg troede i hvert fald ikke, at vi kunne køre så god en tid i holdløbet, så jeg synes, det viser, vi er på rette vej, og at tingene går, som de skal, siger Jørgensen.

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Frederik Rodenberg og Julius Johansen indledte med at sætte en dansk rekord og senere tage guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb torsdag.

Fredag fortsatte Norman sin medaljehøst, da han tog sølv i herrernes omnium, og søndag snuppede han sin tredje medalje ved at vinde guld i parløb med makkeren Michael Mørkøv.

Den danske superduo var aldrig i problemer, mener Casper Jørgensen.

- Det var virkelig overbevisende. Vi havde løbet under kontrol - nærmest hele tiden. Vi var de hurtigste i spurterne, men virkede også som de stærkeste, når nogle prøvede at tage en omgang, siger han.

Med otte måneder til OL i Tokyo fremstår danskernes niveau tårnhøjt, men landstræneren maner til besindighed.

- Det er svært at vurdere. Vi mangler selvfølgelig Australien. Specielt i holdløb, hvor de er verdens bedste nation. Men tiden viser trods alt, at vi er på rette vej, men samtidig ved vi, at vi skal blive meget bedre endnu frem mod OL for at kunne være med, for der bliver alle bedre, siger han.

Alligevel er det europæiske mesterskab en vigtig milepæl for danskerne.

- Vi kan bruge det til at få nogle titler. Det er altid rart. Og så kan vi bruge det til at vise, at vi er på rette vej. At den træning og det arbejde, vi går og laver, virker, som det skal, siger Casper Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce