Annonce
Sport

Dansk banerytter tangerer VM-sjetteplads i omnium

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
Amalie Dideriksen kom skidt fra start og fik aldrig indhentet det tabte i kampen om medaljer i omnium.

For andet år i træk blev Amalie Dideriksen nummer seks i kvindernes omnium - cykelsportens mangekamp - ved VM i banecykling.

Annonce

23-årige Dideriksen kom dårligt fra start i scratch, rejste sig i tempoløbet, men fik ikke skrabet nok point sammen i udskilningsløbet eller pointløbet.

Danskeren er hverken specielt glad eller skuffet over udfaldet.

- Det er sådan lidt en "meh"-følelse. En sjetteplads er jo ikke noget dårligt resultat, men det er klart, at man håber på medalje, når man stiller op med den form, jeg synes, jeg er i, siger Dideriksen.

Sejren gik til Yumi Kajihara fra Japan, mens Letizia Paternoster fra Italien og Daria Pikulik fra Polen tog de efterfølgende placeringer.

Amalie Dideriksen behøver til gengæld ikke gruble over det store OL-puslespil. En dansk OL-kvoteplads i kvindernes parløb betyder nemlig, at Danmark automatisk får startret i omnium.

I parløb har Amalie Dideriksen, Julie Leth og Trine Schmidt kørt Danmark op på den olympiske ranglistes tredjeplads før lørdagens parløb ved VM, og Danmarks Cykle Union har allerede sat hak ud for OL-deltagelsen i disciplinen.

Hele omnium-konkurrencen, der består af fire discipliner, skulle afgøres på en dag.

Dideriksen, der vandt VM-sølv i omnium i 2018, fik en skidt start på løbet, da hun i det første løb blev nummer 15 i disciplinen scratch. I scratch kører kvinderne helt simpelt 7,5 kilometer, og først over målstregen vinder.

Sejren gik til japaneren Yumi Kajihara. Laura Kenny fra Storbritannien og Kirsten Wild fra Holland, der var to af forhåndsfavoritterne, fik ikke meget ud af anstrengelserne. Kenny var indblandet i et styrt, og Wild blev rykket tilbage i stillingen for at forårsage det. De kom heller ikke til at blande sig i kampen om sejren.

I tempoløbet gik det bedre for det danske OL-håb, der vandt to spurter og sammen med en mindre gruppe hentede feltet med en omgang.

Det sendte Dideriksen op på en samlet sjetteplads før udskilningsløbet, hvor amagerkaneren blev sorteret fra som syvendesidste rytter.

I pointløbet forsøgte den tidligere verdensmester på landevej at køre væk sammen med amerikaneren Jennifer Valente, men det lykkedes dem ikke at hente konkurrenterne med en omgang.

Dideriksen fik det aldrig helt til at fungere, og på de sidste runder trillede danskeren bare med rundt.

- Det var sådan en dag, man godt kunne have taget en medalje, og det er også derfor, jeg er lidt ærgerlig over det.

- Pointløbet blev egentlig kørt, som jeg gerne vil have det. Jeg synes, jeg greb chancen, da jeg kørte væk sammen med Valente forholdsvis tidligt i løbet. Der blev bare kørt efter os, og elastikken nåede ikke at sprænge, siger danskeren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce