Annonce
112

Dansk Bilglas efter bedragerisag: - Vi har fået ny procedure

De fleste betaler for deres værkstedsbesøg - men det gjorde sig ikke gældende for en lokal 45-årig. I 2016 fik han udført reparationer på flere biler hos Dansk Bilglas i både Fredericia og Kolding. I Vejle forsøgte han også, men her klappede fælden. Nu er han blevet dømt. Arkivfoto
Den virksomhed, der i 2016 blev udsat for svindel for omkring 19.000 kroner, har siden hen ændret procedure for, hvordan de sikrer sig, at der er en til at betale regningen for udført arbejde.

Fredericia/Vejle/Kolding: Dansk Bilglas i Fredericia og Kolding blev henover et par måneder i 2016 udsat for bedrageri af en 45-årig fredericianer.

For nylig blev manden dømt skyldig i seks bedrageriforhold og et forhold for forsøg på bedrageri. Administrerende direktør i Dansk Bilglas, Thomas Støvring Harbo, er glad for, at sagen nu er ovre.

Annonce

Når man svindler i det omfang, som han har gjort, så er det jo dejligt at se, at retssystemet reagerer prompte.

Thomas Støvring Harbo, administrerende direktør, Dansk Bilglas

Forhåndsgodkendelse

- Når man svindler i det omfang, som han har gjort, så er det jo dejligt at se, at retssystemet reagerer prompte, siger han.

Proceduren for, hvordan forsikringssager håndteres hos Dansk Bilglas, er siden hen blevet ændret. Ikke på grund af de nævnte hændelser – men et nyt system har gjort det ’meget svært at gøre noget lignende i dag’, som Thomas Støvring Harbo beskriver det.

- De fleste af vores kunder ringer og bestiller tid til et forrudeskift, fordi ruden skal bestilles. Så indhenter vi en forhåndsgodkendelse fra forsikringsselskabet, og hvis der ikke er et selskab eller lignende, så skal kunden betale på stedet. Man må sige, at ham her (den nu dømte mand, red.) har været enormt kreativ, siger den administrerende direktør.

Uheldig sag

Den 45-årige fredericianer blev dømt for bedrageri og forsøg på bedrageri og skal samtidig betale erstatning til Dansk Bilglas svarende til det beløb, han svindlede sig til i 2016 – 19.027,88 kroner.

Det var medarbejdere i Dansk Bilglas’ afdeling i Vejle, der også arbejder i Fredericia, der 10. oktober 2016 genkendte manden fra svindelnumrene i Fredericia. De nægtede herefter at udlevere bilen, før regningen var blevet betalt.

Thomas Støvring Harbo kalder selv sagen og situationen for ’forbandet uheldig’.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce