Annonce
Kolding

Dansk Bridgeforbund efter coronaudbrud i Kolding: Bridge er ikke en superspreder

Danmarks Bridgeforbund bombarderer sine medlemsklubber om, hvordan de skal forebygge corona, så spillerne kan opretholde deres interesse og det sociale samvær.  Arkivfoto: Morten Stricker
Udbruddet i Kolding er det første, som forbundet oplever. Over 300 bridgeklubber bombarderes med information om at forebygge corona, fortæller direktør.
Annonce

Kolding: Coronaudbruddet i Kolding Bridge Center, hvor 13 medlemmer foreløbig meldes smittet, er det første, som Danmarks Bridgeforbund (DFB) har kendskab til blandt sine over 300 medlemsklubber, så det er slet ikke forbundets indtryk, at bridge er en supersprednings begivenhed.

Sådan siger direktør Charlotte Fuglsang fra Dansk Bridgeforbund, som har været i dialog med  Styrelsen for Patientsikkerhed og Kolding Bridge Center om udbruddet.

- På baggrund af sagen i Kolding valgte vi straks at informere alle vores klubber om, hvordan man kontaktopsporer, og Kolding Bridge Center har gjort det helt rigtige ved også at lukke helt ned til efter efterårsferien, siger Charlotte Fuglsang, som oplyser, at bridgeforbundet lige siden marts generelt og løbende har "bombarderet" sine medlemsklubber om, hvordan de skal håndtere coronasituationen.

Blandt andet har forbundet lavet et omfattende katalog med forslag til tryghedsskabende tiltag, som klubberne kan tage udover at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer - herunder at indkøbe plexiglas til afskærmning mellem spillerne ved spillebordene, blande korthænderne på forhånd og kun bruge et spil kort én gang, så der kun er en spiller, som rører hvert kortspil eventuelt med handsker på.

- Men vi har flere læger blandt vores medlemmer, og de siger samstemmende, at det helt afgørende er, at man ikke møder op med symptomer.

Annonce

Totalt kikset

Charlotte Fuglsang påpeger, at det indledningsvist under coronapandemien er gået fint for Danmarks Bridgeforbund med at formidle myndighedernes budskaber til medlemsklubberne.

- Men i de sidste tre uger synes jeg, det er blevet meget vanskeligt at formidle på et sikkert grundlag. Der opleves en uklarhed mellem myndighederne, og der overlades et stort omfang af skøn til politiet. Og så er det totalt kikset, at man ændrer retningslinjerne på et pressemøde klokken 17 en fredag, hvor alle er gået på weekend, mener en let frustreret Charlotte Fuglsang.

Hun tror, at forenings-danmark er ændret for altid på grund af corona, omend "vi nok skal komme igennem".  Eksempelvis vil man se flere digitale bridgeturneringer i fremtiden, forventer Charlotte Fuglsang.

- Men det er vigtigt at være opmærksom på, at fritidslivet spiller en meget stor rolle for vores liv. Det handler ikke kun om de aktiviteter, man går til, men i nok så høj grad socialt samvær, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce