Annonce
Sport

Dansk bryder med OL-kvaler vinder internationalt stævne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Europamesteren Rajbek Bisultanov beviste igen, at han tilhører verdenstoppen med sejr i Thors Masters.

Bryderen Rajbek Bisultanov vandt lørdag det internationalt stærkt besatte Thor Masters.

I finalen i 82 kilo-klassen vandt danskeren, der har tjetjenske rødder, over Alex Kessidis fra Sverige.

Foran 1200 tilskuere i Nykøbing Falster vandt Bisultanov med 7-5 over Kessidis, der sidste år vandt VM-sølv.

Den danske europamester havde også slået en stærk svensker i semifinalen foruden tre sikre sejre i de indledende runder.

Det var andet år i træk, at Bisultanov vandt Thor Masters, der har deltagelse af flere af verdens bedste brydere.

Selv om 24-årige Rajbek Bisultanov er et af største talenter i dansk brydning, så kan han sandsynligvis ikke repræsentere Danmark ved OL i Tokyo, da han ikke opfylder kravene til at få dansk statsborgerskab.

Det skyldes, at han ikke har arbejdet minimum 30 timer om ugen gennem de seneste fire år, hvilket er et krav for, at bryderen kan få permanent opholdstilladelse.

I 63 kilo-klassen hentede Mikkel Lassen bronze, mens Rajbek Bisultanovs lillebror Turpal Bisultanov blev nummer fire i klassen for brydere under 87 kilo.

Fredrik Bjerrehuus, der er udtaget til sommerens OL, deltog ikke i stævnet af private årsager.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce