Annonce
Tarm

Dansk Byggeri: Erhvervs-klimaet i Ringkøbing-Skjern er blevet bedre

Erhvervsklimaet i Ringkøbing-Skjern Kommune er blevet markant bedre i løbet af det sidste års tid. Arkivfoto.
Dansk Byggeris undersøgelse viser, at Ringkøbing-Skjern er sprunget fra en 44. til en 35.-plads i erhvervsvenlighed.

RINGKØBING-SKJERN: Det er blevet nemmere at være virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det mener i alt fald Dansk Byggeri, der netop har offentliggjort sen årlige analyse af de 98 danske kommuners erhvervsvenlighed.

Faktisk er Ringkøbing-Skjern sprunget ni pladser op på listen, og er gået for en placering som nummer 44 til en 35.-plads.

Dansk Byggeri undersøger en lang række punkter, såsom byggesagsbehandlinger, antal unge, der starter på en erhvervsuddannelse, og praktikpolitik for skoleelever, og rangerer så kommunerne ind på en liste.

Helt overordnet er Ringkøbing-Skjern samlet set gået frem, selv om der også er delområder, hvor kommunen er gået tilbage. Placeringen kan derfor også skyldes, at andre kommuner har haft en større fremgang eller tilbagegang på ranglisten.

Fremgangen skyldes ifølge Dansk Byggeri flere forhold:

Når kommunen kontrollerer, om arbejdsklausulerne - det vil sige de krav, der er stillet til en leverandør om at følge de løn- og arbejdsvilkår, der gælder i danske overenskomster - sker det på en mere hensigtsmåde på byggemøderne.

Annonce

Unge i uddannelse

Dansk Byggeri har også noteret sig, at andelen af unge, der starter på en erhvervsuddannelse er steget, og at kommunen har vedtaget en politik om, at alle folkeskoleelever skal i erhvervspraktik.

Endelig er flere nyledige kommet i job.

På minussiden trækker det ned på listsen, at ventetiden på en byggetilladelse er steget fra i gennemsnit 20 dage til 31 dage.

Kommuner i Region Midtjylland ligger generelt pænt placeret på ranglisten: Holstebro er nummer tre, Skive nummer fire, Struer nummer seks, Viborg nummer 10, Herning nummer 13, Ikast-Brande nummer 36 og Lemvig nummer 46.

Største spring fremad på ranglisten har Herning foretaget; vores naboer mod øst er hoppet imponerende 40 pladser fra en placering som nummer 53 til en placering som nummer 13.

Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, er ganske godt tilfreds med de lokale kommuners præstation.

- Alle vores midt- og vestjyske kommuner er placeret i den mest erhvervsvenlige halvdel af ranglisten, og de har næsten alle sammen gjort det endnu bedre end sidste år. Det synes jeg, at vi godt kan være stolte af, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce