Annonce
Erhverv

Dansk Energi: Tak til de ordentlige virksomheder og virksomhedsledere

Danske virksomheder - herunder energiselskaberne - strakte sig lidt længere end normalt under coronakrisen. Foto: Peter Leth-Larsen

Vi er næsten ude af tunnelen. Vi har længe kunnet skimte lyset, men nu er det her. Og det lyser stærkere end nogensinde: Coronapandemien trækker sig, det er sommer, og vi kan ånde igen. Uden mundbind og blandt mennesker, vi kan give vores kære et kram og se tilbage på de måneder, ja, år, der er gået med nedlukning.

Det har været hårdt, for nogle helt umenneskeligt hårdt - men vi kan alligevel se tilbage på tiden med pandemien og måske finde en stolthed over, hvem vi er. For pandemien viste, at danskerne på ganske kort tid og med det store flertal forstår at omformulere det ellers så danske ”jeg” til et ”vi”.

Gennem de hårde måneder er der sagt tak: Tak til det modige frontpersonale, til skolelærerne, til børnene og de unge og til danskerne generelt. Selv har jeg ikke holdt mig tilbage, for de fortjener alle et stort, og utvetydigt, tak for indsatsen.

Annonce

Men én særlig gruppe vil jeg alligevel gerne fremhæve og rette en lyskegle imod: Alle de ansvarlige og ordentlige virksomhedsejere, vi har i dette land. De virksomheder, der er drevet ud fra et værdisæt, hvor omsorg for de ansatte og det samfund, man er del af, står centralt. Og det er de fleste.

Mange brancher stemplede ind, da coronaen strammede sit greb. Nogle beholdt ansatte længere end økonomien strakte. Mange gav nødlidende virksomheder lidt længere kredit eller fremrykkede betalingen til deres leverandører. Restauratører lavede overskudsmad til hjemløse, og andre omstillede plastproduktion til produktion af værnemidler. De gode eksempler findes overalt. Og det er vi taknemmelige for.

Mit hjørne af verden - det, der sørger for, at der er strøm i kontakten og varme i radiatoren - stemplede også ind, da krisen ramte. De hjalp et presset lokalt erhvervsliv og de ramte familier i dækningsområdet.

Et par eksempler: Ved at sænke tariffen på transport af el i de ledninger, der forsyner store dele af Sjælland, gav Andel, gennem sit datterselskab Cerius, en håndsrækning på 400 millioner kroner til private og erhvervsliv i dækningsområdet. Jysk Energi skar 25 millioner kroner af sine tariffer gennem NOE Net, og for Norlys var rabatten gennem netselskabet N1 500 millioner kroner.

Thy-Mors Energi greb i egen lomme og forudbetalte regninger for 10 millioner til sine leverandører - og samme model blev brugt af Verdo og Vestforsyning. Energi Fyn leverede gratis strøm til et lokalt destilleri, da det lagde produktionen om til dyrebar håndsprit. Ewii købte gavekort af lokale erhvervsdrivende og udloddede dem blandt forbrugerne for at sikre en minimumsomsætning hos den kriseramte detailhandel.

Jeg kunne blive ved. Også i andre brancher.

Virksomhedsejere og -ledere har også måttet tage hånd om en forandret hverdag for deres organisation. Mange har skullet kigge dybt i værktøjskassen af ledelsestiltag, og som altid, når ledelse er i spil, udfordrer det de værdier eller den logik, som organisationen drives ud fra.

Jeg ved godt, at ikke alle danskere og virksomheder har vist lige meget samfundssind. Og nogle har ydet en større indsats end andre. Men lad os for en stund dvæle ved, hvordan vi trods alt klarede os igennem en verdensomspændende pandemi med værdigheden i behold. Og med en vished om, at inderst inde vil danskerne fællesskabet og ordentligheden - om de er lønmodtagere eller selvstændige, private eller virksomheder.

Virksomheder drives af mennesker og mennesker er ikke ufejlbarlige. Så der findes også mindre ordentlige virksomhedsledere og -ejere. Men heldigvis har det overvejende flertal aktivt bidraget til at få Danmark gennem epidemien.

Så til jer: Tak for, at også I har ydet en indsats for at få vores samfund gennem krisen.

De skriver Erhvervsklummen

Erhvervsklummen skrives på skift af:

Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv

Mira Lie Nielsen, bolig- og formueøkonom, Nykredit

Lizette Risgaard, formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation

Søren Søndergaard, formand, Landbrug & Fødevarer

Lars Sandahl Sørensen, direktør, Dansk Industri

Lars Aagaard, direktør, Dansk Energi

Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi. Pr-foto


Mit hjørne af verden - det, der sørger for, at der er strøm i kontakten og varme i radiatoren - hjalp et presset lokalt erhvervsliv og de ramte familier i dækningsområdet.

Fra klummen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Varde

Byens store og gamle forretning fastholder fremgang: Butikken er sluppet godt fra markant øget konkurrence

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Kolding For abonnenter

Tasnim fik 9,2 i snit og vil gerne arbejde: Men ingen vil have hende, mens hendes opholdstilladelse behandles

Erhverv

Analyse: Indgreb eller ej? Regeringen skal håndtere boligmarked på speed

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Annonce