Annonce
Varde

Storleverandør af grøntsager og pommes frites: Vær med til at spise Danmark ud af coronakrisen

Flensted Food Groups to administrerende direktører, Jørgen Østergaard og Lene Rasmussen, ved en tidligere lejlighed. Sidstnævnte opfordrer danskerne til at købe og spise danske fødevarer, hvilket vil være en stor hjælp til både danske landmænd og fødevareproducenter og derved tusinder af ansatte. Arkivfoto: Chresten Bergh
Flensted i Skovlund med knap 300 ansatte har hidtil kun sendt 20 ansatte hjem på grund coronakrisen. Og meldingen lyder, at Danmark ikke løber tør for pommes frites.
Annonce

Skovlund: En af landet største fødevareproducenter inden for forarbejdede kartofler og grøntsager er Flensted Food Group i Skovlund i Varde Kommune. Virksomheden har knap 300 medarbejdere, som i vid udtrækning alle er i arbejde.

Administrerende direktør Lene Rasmussen har et lille opråb til danskerne, der kan være med til at spise Danmark ud af krisen.

- Køb dansk med danske produkter. Vi er en dansk producent, der bruger danske råvarer, siger Lene Rasmussen på vegne af en hel fødevarebranche i Danmark.

Køb dansk med danske produkter. Vi er en dansk producent, der bruger danske råvarer.

Adm. direktør Lene Rasmussen, Flensted Food Group

Annonce

Spis masser af grønt

Selv holder Flensted i store træk coronakrisen på afstand.

- Vi er ramt, men holder hjulene i gang. De ansatte giver den virkelig en skalle, siger Lene Rasmussen.

Hun fortæller, at de har sendt 20 medarbejdere hjem, deraf ti løstansatte folk. Et så lavt antal, at de ikke kan gøre brug af ordningen med lønkompensation, hvilket i sig selv er meget positivt. I stedet får de ansatte dagpenge fra første dag som følge af trepartsaftalen mellem 3F, DI og regeringen.

Der, hvor Flensted Food Group er hårdest ramt, er deres Foodservice, som leverer snitgrønt til restauranter, storkøkkener og andre fødevareproducenter.

Hun påpeger, at for deres leverandører af grøntsager er situationen alvorlig, da grøntsager ikke har særlig lang holdbarhed i forhold til kartofler, som er kerneproduktet for Flensted. Så hvis man vil slanke sig, gøre noget godt for klimaet og samtidig hjælpe de danske grøntsagsavlere, så er det nu, man skal handle ved at spise masser af grønt.

Annonce

Lokale kartofler

75 procent af omsætningen hos Flensted Food Group kommer fra forarbejdningen af kartofler. Deraf mange frostvarer som pommes frites. Så er spørgsmålet, om vi løber tør for pommes frites til bøffen og bearnaisesovsen?

- Jeg kan garantere, at vi har kartofler nok til de næste mange måneder. Vi har lavet kontrakter med lokale avlere, der har kartoflerne i hus, siger Lene Rasmussen.

Hun er dog helt på det rene med, at hvis coronakrisen fortsætter i lang tid, vil det få flere konsekvenser.

Flensted lover, at landet ikke lige med det samme løber tør for pommes frites, da Flensted har kontrakter med lokale avlere, som har kartoflerne i hus. Arkivfoto: Chresten Bergh
Der hvor Flensted Food Group lige nu er hårdest ramt, er området med snitgrønt til restauranter og storkøkkener. På den konto er der sendt 20 medarbejdere hjem. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Annonce