Annonce
Nordtyskland

Dansk film vækker begejstring syd for grænsen

Den kendte, tyske skuespiller Tom Wlaschiha og instruktør Kasper Torsting fik overborgmester Simone Langes autograf på en filmplakat i forbindelse med premieren i Flensborg. Tom Wlaschiha spiller rollen som den tyske officer Gerhard, der har et nært forhold til den hjemvendte, sønderjyske soldat Esbens hustru.
Annonce

FLENSBORG: Den tyske version af den danske film ”I krig og kærlighed” havde mandag premiere i Flensborg. Her er anmelderen ved den lokale, tyske avis, Flensburger Tageblatt, begejstret.

Filmen fortæller historien om den dansksindede sønderjyde Esben, der må kæmpe på tysk side ved fronten i Frankrig under første verdenskrig. Han kommer efter tre år hjem på sygeorlov blot for at finde ud af, at hustruen Kirstine er kommet lidt for nær på en tysk officer.

I håb om at kunne redde sin familie deserterer Esben, da han skal tilbage til krigen og gemmer sig herefter på loftet i sit eget hjem.

- Både litteraturen og filmkunsten har allerede tidligere mange gange haft hjemvendte soldater, og desertører som tema. Men med det ekstra element i form af forholdet mellem dansk og tysk er historien ikke kun tosproget, men også usammenligneligt spændende og med bestandigt nye perspektiver, konkluderer anmelderen i onsdagsavisen.

Flensborgs overborgmester, Simone Lange, var også til stede ved premieren. Hun ærgrede sig over, at coronaepidemien har spoleret mange arrangementer i 100-året for den dansk-tyske grænsedragning. Meget nyt er alligevel skabt. Og noget af det vil have blivende værdi, også når 100 års jubilæet er overstået.

- Det gælder for denne film, mente Simone Lange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce